21.2.06

Kommentar: Nyhetsformidling og Batman

Skal man være ærlig, så er det ikke mye man ser til tegneseriestoff i mediene. Noe dukker det da opp, men dessverre ikke i den grad genren fortjener. Den siste uken har en del norske medier omtalt en kommende amerikansk tegneserieutgivelse. Omtalen er fortjent, siden den har basis i en ordentlig nyhet. Selveste Frank Miller holder på med en historie for det amerikanske tegneserieforlaget DC Comics. I historien skal Batman slåss mot Al Qaida.

Det var i forbindelse med tegneseriefestivalen Wonder Con i San Fransisco at Miller fortalte om prosjektet. Nyheten ble blant annet brakt videre av det amerikanske internettmagasinet IGN, som omtalte saken 12. februar. Her på Superhelter i Norge lot vi være å skrive om dette da, siden vi først og fremst skriver om norske superheltutgivelser. Etter at Side 2 plukket opp nyheten 16. februar, siterte vi nettmagasinet dagen etter. Samme dag skrev nyhetsbyrået ANB om Miller, Batman og Al Qaida, og dermed ble saken også brakt videre til en rekke norske aviser. For øvrig brukte Side 2 ABC News som sin kilde, mens ANB hadde hentet stoffet sitt fra BBC.

Denne uken har flere medier hoppet på saken. TV2 Nettavisen skriver 21. februar om saken. Det samme gjør P4 og Topp. Mens P4 ikke oppgir kilde, har TV2 Nettavisen og Topp hentet sin informasjon fra den britiske avisen The Guardian. Sannsynligvis er det et oppslag datert 16. februar som er kilde.

Det er interessant å se hvordan de ulike mediene behandler stoffet. Mye kulturjournalistikk i Norge er i praksis å bruke sitatretten mens stoff fra utenlandske medier oversettes og deretter tilrettelegges for norske forhold. Side 2 gjør en god jobb i så henseende. En liten faktafeil er det dog. Frank Millers Batman-historie "The Dark Knight Returns" ble gitt ut i USA i 1986 og ikke 1987. Sannsynligvis har artikkelforfatter Ole Peder Giæver tenkt på den norske utgaven, som SEMIC ga ut i 1987.

Topp velger å legge vekt på propagandabiten i sin vinkling. Tidsskriftet får minus for å bruke filmbilder av Batman til saken. Her burde man presentert tegninger. Det blir også trekk for å bringe videre feil tittel på tegneserien. Topp kaller nemlig historien "Holy Terror" og ikke "Holy Terror, Batman". Det samme gjør ANB, som ellers har en kjapp og informativ sak. ANB hevder for øvrig i saken at det er "første gang Batman skal håndtere en trussel fra den virkelige verden". Det er fullstendig feil. Et utall historier med Batman skildrer realistiske og til og med hverdagslige hendelser. Dessverre er det ikke en peker til kilden i saken, men Frank Miller sa ikke noe slik under WonderCon. I hvert fall ikke hvis man skal tro Newsarama. Det amerikanske tegneserietidsskriftet har nemlig publisert ordrett hva Miller sa under tegneseriefestivalen.

P4 hevder blant annet at "tegneren Frank Miller har gitt seg i kast med et seriøst tema denne gangen" i en kjapp tekst. Da kan ikke skribenten Ida Jevne ha lest mye av Frank Millers verker. Serieskaperen tar til stadighet tar opp seriøse temaer. Vibeke Johnsen hos TV2 Nettavisen bommer også litt. Hun skriver nemlig at Frank Miller "har fått noe av æren for å ha gjenopplivet Batman de siste årene." Strengt tatt er det tyve år siden Miller gjenopplivet flaggermusmannen med "The Dark Knight Returns", så det er fullstendig feil. De siste årenes Batman-tegneserier fra Miller har ikke akkurat satt tegneserieverdenen i brann. Oppfølgeren til "The Dark Knight Returns", "The Dark Knight Strikes Again", solgte godt i 2001 og 2002, men det var ikke noe mer ved den. Fjorårets hefter av "All-Star Batman & Robin" solgte best i USA i 2005, men bladene var ingen gjenoppliving av Batman. Det var derimot Millers samarbeidsprosjekt med David Mazzuchelli; "Batman: Year One" fra 1987.

PS: Hvis du vil se og høre Frank Miller omtale "Holy Terror, Batman", så har SPACE gjort tilgjengelig et kort videointervju her.

19.2.06

Dansk interesse for Green Lantern/Green Arrow

Den danske tegneserieredaktøren Michael G. Nielsen fortsetter å lodde stemningen blant danske tegneserielesere. Tidligere har han sjekket ut på dansk Egmonts superheltforum om det er interesse for boksamlinger av serier som Batman: Hush av Jeph Loeb og Jim Lee, Frank Millers Daredevil og Ultimate Spider-Man av Brian Michael Bendis og Mark Bagley. Denne helgen har han fulgt opp ved å spørre om danskene vil ha Green Lantern/Green Arrow av Dennis O'Neil og Neal Adams i bokform i 2007.

Denne klassiske superheltserien, der man tar for seg mer hverdagslige problemer enn kosmiske problemer, var en stor suksess i USA på begynnelsen av syttitallet. Den fikk også mye positiv omtale i sin tid og dukket opp på norsk i heftet Gigant rundt 1980.

Fra leserne i forumet har Nielsen fått positive tilbakemeldinger på innspillet, og han lover at han noterer ned alle forslag som dukker opp.
-Jeg tør naturligvis ikke love noget, men hvis ellers Superman & Batman sælger godt også i år, så er der jo mange muligheder - både med blad og bogserie, skriver den danske redaktøren i forumet.

Norske utgaver av eventuelle danske superheltbøker er ikke usannsynlig. Norsk og dansk Egmont har samarbeidet om flere bokutgivelser de siste årene. Blant annet er bøkene i serien Alle tiders superhelter et samarbeid der de to søsterforlagene er involvert.

Anmeldelse: Spider-Man nr. 2/06

Mark Millar er en utmerket manusforfatter, og i Spider-Man nr. 2/06 er han tilbake med nok en historie. Denne gangen er det avslutningen av en fortelling der Venom dukker opp som edderkoppmannens motstander. Historien er spennende og har både humor, melodrama og spenning.

Utgangspunktet for fortellingen er interessevekkende. Den opprinnelige menneskelige halvdelen av Venom, Eddie Brock, er døende. Dermed selger han den utenomjordiske symbioten til høystbydende, og en ny Venom er skapt. Heftet dreier seg først og fremst omkring kampen mellom Spider-Man og den nye Venom, men vi får også fortsettelser på en del andre hendelsesforløp som har vært igangsatt i tidligere utgaver av det norske Spider-Man-heftet.

Tegneransvaret er delt også i dette Spider-Man. Tegnerekteparet Terry og Rachel Dodson tar seg av den ene delen, mens Reservatet-skaperen Frank Cho tar seg av den andre. Dodson-ekteparet gjør enda en utmerket tegnerjobb, men i samme hefte som Cho kommer de til kort. Han har en flott strek, og sidelayouten er særdeles spennende. Handlingen drives videre med interessante perspektivskifter og utradisjonelle virkemidler. Hvem skulle tro at Frank Cho for mange er synonymt med en humoristisk stripeserie?

De norske superhelttegneserieheftene har fått en flott start i 2006. Det er høy kvalitet både i Spider-Man og X-Men, og man får håpe at disse kan skape større interesse for genren slik at flere utgivelser kan dukke opp.

Spider-Man nr. 2/2006
52 sider
USA: Marvel Knights: Spider-Man 7-8
33 kroner
Egmont Serieforlaget

18.2.06

Anmeldelse: X-Men nr. 1/06

Til lags åt alle kan ingen gjerast, heter det. Innholdet i X-Men nr. 1/06 er upåklagelig. Dette er gnistrende superhelttegneserier av et utmerket lag serieskapere. Historiene fra Astonishing X-Men av Joss Whedon (tekst) og John Cassaday (tegning) er av høy klasse, og alle tegneserieinteresserte bør ta med seg dette heftet fra bladhyllene.

Dessverre sitter denne anmelder igjen og tenker på alt som kunne vært gjort. Her hadde Egmont Serieforlaget en glimrende anledning til å fremme superheltgenren her hjemme. Ikke et ord på forsiden om at Joss Whedons X-Men-historier begynner i dette heftet. Ikke et ord om at den kommende X-Men-filmen blant annet er basert på innholdet i dette heftet. Ikke en annonse i andre Egmont-hefter om et superheltblad der kvaliteten er høy, og det for en gangs skyld er lett å komme inn i handlingen for nye lesere.

Redaksjonelt sett har denne utgivelsen også sine mangler. En kort tekst om årets X-Men-hefter er vel og bra, men her burde det også vært en presentasjon av serieskaperne. Litt bakgrunnsstoff om gamle X-Men-historier hadde gjort seg, siden heftet har referanser til historier som kom på norsk på slutten av åttitallet. Oversetter Jens E. Røsåsen gjør for øvrig sin sedvanlige, gode jobb også her, men for nostalgiens skyld burde han oversatt ordet jerk med stølle på side 8, slik Ingrid Vaalund gjorde i sin tid. Det ville gledet en ekte tegneserienerd. Men alt i alt er dette en solid pakke tegneserier, som avsluttes av en ny del av miniserien Wolverine: The End.

X-Men nr. 1/2006
100 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

(Les også anmeldelsen av heftet hos Serienett.)

17.2.06

Anmeldelse: På lag med Spider-Man

En ny bok med Spider-Man-historier er ute i Norge. Denne gangen har Egmont Serieforlaget samlet det forlaget mener er de beste historiene der edderkopphelten samarbeider med andre tegneseriefigurer.

Det er mye godt lesestoff i boken. Tre av ni historier er tidligere trykt på norsk, men det skader ikke. Ett av høydepunktene er en historie der Spider-Man kommer i klammeri med Punisher og Doctor Octopus. Sin City-skaperen Frank Miller tegner nok en gang mesterlig, og Denny O’Neil står bak et manuskript som oser av spenning, humor og overraskende vendinger. Meget god er også historien der Spider-Man kommer ut for barbarhelten Red Sonja. Her er det de klassiske X-Men-fortellerne Chris Claremont og John Byrne som har laget en flott tegneserie. Like høy kvalitet holder ikke serien der X-Men gjester Spider-Man, men likevel er dette helt grei superheltaction. Cloak & Dagger får besøk av Spider-Man i en historie som er mer preget av melodrama enn spenning, men god er den like fullt. Ros skal også en historie av det opprinnelige Spider-Man-teamet ha. Steve Ditko tegner på sitt sedvanlige, sære vis, men koblet med Stan Lees dialog er dette denne anmelders favorittinnslag i boken. Ellers kan man også finne historier der edderkopphelten møter på blant annet Hulk og Daredevil i boken.

Denne anmelder har sansen for Jim Starlins tegneserier. Like fullt er det ikke riktig å publisere avslutningen på Starlins Warlock-epos i denne boken. For det første blir det feil å ta inn en historie som strengt tatt ikke er en Spider-Man-fortelling i boken, selv om karakteren er viktig i handlingen. Dernest flommer det over av tegneseriefigurer i historien som leserne bør kjenne bakgrunnen til. Da nytter det ikke å henvise på redaksjonell plass til amerikanske originalhefter eller to tykke danske tegneseriehefter fra slutten av åttitallet. Warlock-sagaen bør trykkes i sin helhet - ikke stykkevis og delt. Den er så god at den fortjener det.

Redaksjonelt sett er nok dette først og fremst en bok for ”menigheten”. Det er lite bakgrunnsmateriale om Spider-Man, serieskaperne bak og gjestene i boken. Det hele består av fire rikt illustrerte sider med basisfakta. Dette er ikke nok for en ny leser, som kan få problemer med å sette seg inn i bakgrunnen til tegneseriefigurene i boken. I en bok til rundt 350 kroner burde man satt av mer plass til slikt stoff. Samtidig savnes sidetall i boken. Dette er spesielt et savn når det henvises til at de ulike historiene begynner på den og den siden.

(Redigert utgave av en tekst som blant annet er publisert hos Serienett.)

Spider-Man: På lag med Spider-Man
ISBN 82-429-2632-8
240 sider
349 kroner
Egmont Serieforlaget AS

Batman mot Osama

Den amerikanske serieskaperen Frank Miller holder på med flere Batman-prosjekter for forlaget DC Comics for tiden. Forrige helg avslørte Miller at flaggermusmannen skal jakte på Osama bin Laden og Al-Qaida i en kommende historie. Utgangspunktet for "Holy Terror, Batman" er at Gotham City blir angrepet av terrorister. Da er det opp til Batman å ordne opp.
-Følelsesmessig er serien veldig rå. Se for dere det sterke raseriet når noen kommer i veien for kjærligheten mellom en mann og en kvinne eller en mann og hans by, sa Miller i følge Side 2.

Historien kaller Miller for propaganda i samme stil som tegneserier fra 2. verdenskrig, der Superman kjempet mot nazister.
-Dette er en av tingene superhelter er til for. De er våre folkehelter. Det virker tåpelig å jakte på «the Riddler» når man har al-Qaida der ute, uttalte Miller i følge internettmagasinet.

13.2.06

Don Rosa avviser Green Arrow-rykte

Don Rosa på Raptus i Bergen i oktober 2004. (Foto: Kristian Hellesund)

Don Rosa har avvist ryktet om at han skal skrive manus for tegneserieheftet Green Arrow overfor Serienett.
-Jeg aner ikke hvordan det ryktet startet!!! Det er rett og slett tøv, forteller Rosa.
Samtidig bekrefter serieskaperen at DC Comics har vist interesse for ham.
-Hvis det i det hele tatt finnes noe belegg for ryktet, så er det fordi en svært hyggelig redaktør hos DC ringte meg noen ganger i fjor og tilbød meg oppdrag der jeg kunne skrive/tegne akkurat det jeg ville. Men jeg sier alltid “takk, men nei takk”, sier Rosa til Serienett.

Kommentar: Rykter, Don Rosa og superhelter

I disse internettider flyr rykter gjennom tegneseriefansen fortere enn ild i ekstremt tørt gress. I USA er det først og fremst rykter om hvem som skal overta hvilke serier etter DCs Infinite Crisis-miniserie som diskuteres med størst patos. Forlaget vil la handlingen i samtlige superhelthefter hoppe frem et helt år i tid, slik at de får en ny start. Samtidig vil en rekke nye serieskapere involveres med de ulike tegneseriefigurene.

Mye er på plass, og mye er kjent. Noe lekket ut som rykter gjennom ulike nettsider og diskusjonsforum, mens annen informasjon ble gjort offentlig gjennom tegneserietidsskrifter. Et av ryktene som så langt ikke er bekreftet eller avkreftet, dreier seg omkring Don Rosa. Disney-serieskaperen skal visstnok begynne som forfatter på Green Arrow. For sikkerhets skyld skal Rosa også ta seg av forsidene til heftene med bueskytteren, i følge ryktet.

Ryktene startet opp allerede i desember på DCs eget Green Arrow-forum, og nå i februar er de blant annet brakt videre til et diskusjonsforum for DC-interesserte tegneserielesere og norske Andeby Online. Sannsyligvis er dette løgn, løgn og atter løgn, men det hadde vært spennende å se hva en serieskaper som Don Rosa kunne bidratt med i DC-universet. Rosa er mest kjent som Carl Barks-fan, men han har også en solid bakgrunn innen amerikanske superhelttegneserier. Det viste han blant annet frem i sin månedlige spalte i tegneserietidsskriftet Amazing Heroes rundt 1990. Fra Rosas egen tegneseriesamling presenterte serieskaperen forsider fra forskjellige amerikanske tegneserier ut fra et bestemt tema. Her fikk man blant annet se forsider med tegneseriefigurer som var forstørret, forminsket, møtte romvesener, traff på dobbeltgjengere eller reiste i tid. Spalten var et av høydepunktene i Amazing Heroes, og Don Rosa delte villig vekk både egne erfaringer og tanker omkring tegneserieheftene som ble gjengitt.

Don Rosa som superheltforfatter vil være et meget godt valg. Han vet hva som skal til for å skape spenning, han kan lage gode historier, og han vet hvordan interessante fortellinger skal bygges opp. Bland dette med en kjærlighet for tegneserier og klassiske superhelter sammen med en iver etter å ta imot utfordringer. Det kan bli mye godt lesestoff av slikt!

(Faksimile: Amazing Heroes nr. 178, april 1990)

12.2.06

Kritisk til Superman-bok

Superman-boken "Mannen av stål" fra Egmonts bokserie Alle tiders superhelter er anmeldt i dagens papirutgave av Bergens Tidende. Anmelder Øyvind Holen gir boken terningkast 3, og han slår fast at dette er en "Supermann-bok med for mange og store hull." I boken, der Egmont Serieforlaget har laget en presentasjon av de viktigste skurkene og samarbeidspartnerne i Supermans verden, savner Holen for eksempel Wonder Woman, Superman-seriene til Alan Moore og Jack Kirby samt Elliot S. Maggins historie "Must There Be A Superman?"

Øyvind Holen er også kritisk til at "den aller første Supermann-serien massakreres fra 31 til to sider", og han anbefaler Superman-interesserte å heller se nærmere på engelskspråklige bøker som blant annet "Superman Archives" og "The Greatest Superman Stories Ever Told".

David Lloyd til København

10. mars gjester V For Vendetta-tegneren David Lloyd København. Det er den danske Egmont-redaktøren Michael G. Nielsen som opplyser dette på forlagets superheltforum. Lloyd skal først besøke tegneseriebutikken Fantask mellom klokken 15 og 17. Deretter blir det snikpremiere på spillefilmen V For Vendetta i kinoen Imperial klokken 23.59. Billetter koster 75 danske kroner, og Lloyd vil selv presentere filmen.

Den offisielle premieredatoen for V For Vendetta er 17. mars. Filmen får norsk premiere 24. mars, melder Filmweb.

Svensker positive til Spider-Man nr. 2/06

De svenske og danske samtrykkutgavene av Spider-Man nr. 2/2006 er allerede i salg. Her i Norge kommer heftet, som inneholder avslutningen av Venom-historien fra Marvel Knights: Spider-Man nr. 7 og 8, først i salg 20. januar.

et svensk tegneserieforum lovprises den svenske utgaven, og en av de besøkende omtaler historien i bladet som "mörkt, spännande, våldsamt, underhållande, väldigt snyggt och mycket trevlig läsning". Det er Mark Millar som står bak manus, mens tegnerjobben gjøres av henholdsvis Frank Cho og ekteparet Terry og Rachel Dodson.

6.2.06

Velkommen til Serienett!

Siden juni 2005 har Superhelter i Norge publisert nyheter, anmeldelser og annet stoff relatert til superhelter og norske tegneserieutgivelser. I løpet av høsten 2005 ble Superhelter i Norge det hyppigst oppdaterte norske tegneserienettstedet. Nå er tiden inne til å ta et skritt videre. Med utgangspunkt i Superhelter i Norge oppstår et nytt tegneserietidsskrift på internett, Serienett. Serienett har en videre ramme enn Superhelter i Norge og presenterer siste nytt om norske tegneserieutgivelser generelt. Dette skal krydres med anmeldelser og annet tegneserierelatert stoff.

At Serienett er startet opp, betyr ikke slutten for Superhelter i Norge. Den største forskjellen er at Superhelter i Norge oppdateres sjeldnere. Er du blant de rundt 450 unike, ukentlige besøkende, vil du fremdeles finne superheltnyheter på nettstedet. I tillegg vil de fleste superheltrelaterte sakene fra Serienett også bli publisert på Superhelter i Norge.

Takk til deg som har fulgt Superhelter i Norge så langt, og velkommen skal du være både tilbake her og på Serienett!

Serienetts hjem på internett: http://www.serienett.no

5.2.06

Whedon får lovord

Denne uken kom årets første utgave av det norske X-Men-bladet i salg. I heftet presenteres de tre første X-Men-historiene med manus av filmskaperen Joss Whedon, og i dagens papirutgave av Bergens Tidende ser anmelderen Øyvind Holen nærmere på utgivelsen. Han gir den terningkast 5 og mener at dette er "et fint blad for både nybegynnere og fans som ikke klarer å vente på vårens nye X-Men-film".

Holen er positiv til utgivelsen. Han skriver at dette er "en stilig appetittvekker fylt med truende komplotter og interne intriger drevet fram av en dialogsans Whedon har tatt med seg fra tv-mediet".

Anmelderen sammenligner også Whedon med Grant Morrison, som har skrevet de fleste X-Men-historiene som har vært på trykk i Norge de siste årene. Holen slår fast "litt av mørket og kompleksiteten" til Morrison er filt bort "til fordel for en mer fragesprakende og enklere fortellerstil."

4.2.06

Galactus i Fantastic Four 2?

En ny film om superheltgruppen Fantastic Four er på trappene. Oppfølgeren til fjorårets spillefilm skal ha amerikansk premiere 4. juli 2007, men forarbeidet er for lengst i gang. Nå har Elite Casting Network publisert informasjon til interesserte skuespillere og statister om den kommende filmen. I følge dette skal Fantastic Four slåss mot Galactus og Silver Surfer i Fantastic Four 2. Dette er i strid med tidligere opplysninger, der Puppet Master og Mole Man er oppgitt som skurker.

Historien der Silver Surfer og Galactus møter Fantastic Four regnes som en av de største tegneserieklassikerne fra sekstitallet. Historien ble laget av Jack Kirby og Stan Lee og er trykt på norsk i svart/hvitt i Marvelpocket nr. 2/1985.

3.2.06

Nedgang for Fantomet

Salgstallene for det norske Fantomet-heftet peker nedover. Mens heftet solgte 12.830 eksemplarer i 2004, ble det i gjennomsnitt solgt 11.256 eksemplarer hver fjortende dag i 2005. Dette går frem av opplagstallene for ukepressen, slik de er gjengitt hos Propaganda.

Pilen peker nedover også for enkelte andre norske tegneseriehefter. Både Donald Duck & Co, Wendy, Billy og Nemi kan vise til lavere salgstall i 2005 enn i 2004. Tallene for superhelthefter som Spider-Man, X-Men og Gigant går ikke frem av oversikten til Propaganda, men Egmont Serieforlaget hevder selv på sine annonsørsider at Spider-Man har et gjennomsnittlig salgstall på 5.000 eksemplarer. Heftet har en leserskare på 22.000 nordmenn. I følge annonseinfo.com er gjennomsnittlig salg for Fantomet på 12.000 eksemplarer.

2.2.06

Danskene vurderer Ultimate Spider-Man-bok

Den danske superheltredaktøren Michael G. Nielsen hos Egmont Serieforlaget i Danmark holder på å lodde stemningen blant brukerne av forlagets superheltforum. Blant annet ønsker han å vite hva man synes om danske boksamlinger av serier som Batman: Hush av Jeph Loeb og Jim Lee og Frank Millers Daredevil.

Noe som virker helt sikkert ut fra Nielsens posteringer, er at en samling av de tolv første Ultimate Spider-Man-historiene av Brian Michael Bendis og Mark Bagley kan bli aktuelt i Danmark.
- Jeg tror vi laver Ult. Spider-Man i bogform på et tidspunkt, men det kan godt være vi skal vente, skriver Nielsen i forumet.

En bokutgivelse med eksempel Ultimate Spider-Man eller Batman kan også dukke opp i Norge. Norsk og dansk Egmont har de siste årene hatt en rekke samproduksjoner av superheltbøker.

Egmont med ny Spider-Man-bok

En ny utgivelse i bokserien "Alle tiders superhelter" fra Egmont Serieforlaget ble denne uken distribuert til forlagets bokklubbmedlemmer. Dermed er boken "På lag med Spider-Man" i salg. Den samler ni historier der Spider-Man samarbeider med ulike helter som Human Torch, X-Men, Doctor Strange, Hulk, Daredevil og snart norgesaktuelle Red Sonja.

Den danske utgaven av boken kom i salg i fjor høst. Da det danske tegneserietidsskriftet Seriejournalen omtalte utgivelsen i oktober, konkluderte anmelderen Frank Madsen at boken inneholder "adskillige timers hyggelig læsning" for lesere som liker Spider-Man og Marvel.

"På lag med Spider-Man" har ISBN-nummeret 82-429-2632-8 og koster 349 kroner. Neste bok i bokserien er "Secret Wars". Den kommer i salg i april.

Schibsted Forlagene avventer superhelter

I fjor kunne forlagsjef Dag Lønsjø i Schibsted Forlagene slå fast at forlaget ikke avviser superheltutgivelser i den nærmeste fremtid.
-Det er sannsynlig at vi utgir noe nytt fra Marvel/DC i 2006, sa forlagsjefen til Superhelter i Norge i august.

Norske Marvel- og DC-interesserte må inntil videre smøre seg litt med tålmodighet. Ingen tegneserier fra disse amerikanske forlagene står på forlagets program for første halvår i 2006. Det er Lønsjø som opplyser dette i en e-postmelding til Superhelter i Norge.

Tidligere har Schibsted Forlagene gitt ut en rekke serier fra DC og Marvel. Blant annet er Punisher, Batman, Black Widow, Hellblazer, 100 Bullets, Preacher, Sandman og Death, League of Extraordinary Gentlemen og Enemy Ace kommet i norsk utgave fra forlaget.