19.2.06

Anmeldelse: Spider-Man nr. 2/06

Mark Millar er en utmerket manusforfatter, og i Spider-Man nr. 2/06 er han tilbake med nok en historie. Denne gangen er det avslutningen av en fortelling der Venom dukker opp som edderkoppmannens motstander. Historien er spennende og har både humor, melodrama og spenning.

Utgangspunktet for fortellingen er interessevekkende. Den opprinnelige menneskelige halvdelen av Venom, Eddie Brock, er døende. Dermed selger han den utenomjordiske symbioten til høystbydende, og en ny Venom er skapt. Heftet dreier seg først og fremst omkring kampen mellom Spider-Man og den nye Venom, men vi får også fortsettelser på en del andre hendelsesforløp som har vært igangsatt i tidligere utgaver av det norske Spider-Man-heftet.

Tegneransvaret er delt også i dette Spider-Man. Tegnerekteparet Terry og Rachel Dodson tar seg av den ene delen, mens Reservatet-skaperen Frank Cho tar seg av den andre. Dodson-ekteparet gjør enda en utmerket tegnerjobb, men i samme hefte som Cho kommer de til kort. Han har en flott strek, og sidelayouten er særdeles spennende. Handlingen drives videre med interessante perspektivskifter og utradisjonelle virkemidler. Hvem skulle tro at Frank Cho for mange er synonymt med en humoristisk stripeserie?

De norske superhelttegneserieheftene har fått en flott start i 2006. Det er høy kvalitet både i Spider-Man og X-Men, og man får håpe at disse kan skape større interesse for genren slik at flere utgivelser kan dukke opp.

Spider-Man nr. 2/2006
52 sider
USA: Marvel Knights: Spider-Man 7-8
33 kroner
Egmont Serieforlaget