13.2.06

Kommentar: Rykter, Don Rosa og superhelter

I disse internettider flyr rykter gjennom tegneseriefansen fortere enn ild i ekstremt tørt gress. I USA er det først og fremst rykter om hvem som skal overta hvilke serier etter DCs Infinite Crisis-miniserie som diskuteres med størst patos. Forlaget vil la handlingen i samtlige superhelthefter hoppe frem et helt år i tid, slik at de får en ny start. Samtidig vil en rekke nye serieskapere involveres med de ulike tegneseriefigurene.

Mye er på plass, og mye er kjent. Noe lekket ut som rykter gjennom ulike nettsider og diskusjonsforum, mens annen informasjon ble gjort offentlig gjennom tegneserietidsskrifter. Et av ryktene som så langt ikke er bekreftet eller avkreftet, dreier seg omkring Don Rosa. Disney-serieskaperen skal visstnok begynne som forfatter på Green Arrow. For sikkerhets skyld skal Rosa også ta seg av forsidene til heftene med bueskytteren, i følge ryktet.

Ryktene startet opp allerede i desember på DCs eget Green Arrow-forum, og nå i februar er de blant annet brakt videre til et diskusjonsforum for DC-interesserte tegneserielesere og norske Andeby Online. Sannsyligvis er dette løgn, løgn og atter løgn, men det hadde vært spennende å se hva en serieskaper som Don Rosa kunne bidratt med i DC-universet. Rosa er mest kjent som Carl Barks-fan, men han har også en solid bakgrunn innen amerikanske superhelttegneserier. Det viste han blant annet frem i sin månedlige spalte i tegneserietidsskriftet Amazing Heroes rundt 1990. Fra Rosas egen tegneseriesamling presenterte serieskaperen forsider fra forskjellige amerikanske tegneserier ut fra et bestemt tema. Her fikk man blant annet se forsider med tegneseriefigurer som var forstørret, forminsket, møtte romvesener, traff på dobbeltgjengere eller reiste i tid. Spalten var et av høydepunktene i Amazing Heroes, og Don Rosa delte villig vekk både egne erfaringer og tanker omkring tegneserieheftene som ble gjengitt.

Don Rosa som superheltforfatter vil være et meget godt valg. Han vet hva som skal til for å skape spenning, han kan lage gode historier, og han vet hvordan interessante fortellinger skal bygges opp. Bland dette med en kjærlighet for tegneserier og klassiske superhelter sammen med en iver etter å ta imot utfordringer. Det kan bli mye godt lesestoff av slikt!

(Faksimile: Amazing Heroes nr. 178, april 1990)