9.10.05

Anmeldelse: Mandrake - The Treasure Hunt

Thule forlag går nye veier for et norsk tegneserieforlag. Med Mandrake: The Treasure Hunt presenterer forlaget en klassisk tegneserie på originalspråket i stedet for i norsk oversettelse. Grunnen til dette er at Egmont Serieforlaget sitter på de norske rettighetene.

I boken finner vi tre søndagsserier fra henholdsvis 1937/38 og 1944/45. Dette er klassisk Mandrake på sitt beste av Lee Falk og tegneren Phil Davis, og de som har sansen for tegneserier fra denne tiden vil finne mye glede i denne utgivelsen. Den første historien, The Treasure Hunt, faller best i smak hos denne anmelder.

Presentasjonen er flott. Thule forlag har valgt å gi ut boken med stive permer og smussomslag. Innholdet ser ut til å være skannet inn fra originale sider. Forlaget har tekstet seriene på nytt i stedet for å bruke den originale teksten. Det er synd, siden det blir et brudd med den øvrige presentasjonen av historiene i boken, og i tillegg går tekstene her og der inn oppå tegningene.

I boken er det tre blanke sider mellom historiene. Disse kunne for eksempel vært fylt med informasjon om tegneserien Mandrake og serieskaperne. Dette ville hevet det som ellers ser ut som en flott utgivelse fra Thule forlag. Vi ser frem til flere bind med Mandrake, og håper at norske Mandrake-bøker i farger er noe som kommer i tiden fremover.

Mandrake: The Treasure Hunt
64 sider
248 kroner
Thule forlag