7.10.05

Debatt: Bøker i bokklubben

Egmont Serieforlaget har fått i gang superhelttegneseriebokklubben sin, ”Alle tiders superhelter”. Annenhver måned vil det dukke opp en ny bok, og forlaget har som mål å gi ut bøker som "vil inneholde betydningsfulle hendelser for heltene, klassiske episoder, interessante temaer eller epokegjørende bidrag fra ulike forfattere og tegnere. De store superheltene vil bli viet opptil flere bøker, de mindre kjent med en bok."

Her åpner vi for en debatt med forslag til hva Egmont Serieforlaget bør gi ut i bokklubben. Kanskje det er akkurat DITT forslag som gir forlaget en idé om hva som bør gis ut, så kom med begrunnede tanker om hva Egmont bør publisere mellom stive permer på det norske markedet.

1 Comments:

Blogger Kristian said...

I mine øyne bør Egmont Serieforlaget ikke gi førsteprioritet til samlinger med de beste seriene fra ulike superhelter. En slik bok vil være veldig springende, da den kan komme til å inneholde tegneserier fra 1940 og frem til i dag. I stedet bør Egmont satse på viktige historier og utgivelser som har fokus på en bestemt serieskaper. Der det er mulig, bør man prøve å få ut historier som ikke har vært ute på norsk tidligere, men enkelte høydepunkt fra norske utgivelser fortjener å komme ut i ”Alle tiders superhelter”.

Her er mine forslag:

1 X-MEN av blant annet Chris Claremont og John Byrne. Kjør X-Men-serien fra Giant-Size X-Men nr. 1 og Uncanny X-Men nr. 94 og fremover i kronologisk rekkefølge. Noe av materialet har vært ute på norsk tidligere, men noe av det ble gitt ut stykkevis og delt og med enkelte historier i feil rekkefølge.

2 BATMAN: STRANGE APPARITIONS av Steve Englehart og Marshall Rogers. Noen av de beste Batman-historiene noen sinne ble laget av Englehart. De kom på norsk i bladet Lynvingen rundt 1980, men den gang ble de trykt i svart/hvitt. Hva med en samling der historiene kommer i farger?

3 AVENGERS: KREE-SKRULL WAR av blant annet Roy Thomas, John Buscema og Neal Adams. Denne klassiske Avengers-historien der de viktigste heltene i Marveluniverset medvirker har aldri vært ute på norsk. Hvorfor ikke gi den en sjanse?

4 FANTASTIC FOUR av Jack Kirby og Stan Lee. Noen avsnitt av høydepunktene i produksjonen av Kirby og Lee var ute på norsk i blant annet en Marvelpocket i 1985. Tiden er inne å gi ut en eller flere samlinger fra den gang Fantastic Four var verdens beste tegneserieblad Begynn ved Fantastic Four Annual nr. 3 (bryllupet) og la historien gå videre med gjester som Inhumans, Galactus, Silver Surfer og Black Panther. Klassiske historier!

5 NEW TEEN TITANS av Marv Wolfman og George Perez. Det kom tre samlinger med Tenåringstitanene på norsk i 1984 og 1985 i svart/hvitt. Dette var DCs klart beste superhelttegneserie på denne tiden, og serien har tålt tidens tann. Hvorfor ikke få den ut på nytt i farger. Kvaliteten er der.

6 STARMAN av James Robinson (manus). Dette er en moderne serieklassiker, som har fått kultstatus i USA. Tegneserien er glimrende med et spennende manuskript, og den kan bli en flott bokserie i bokserien. Vel verdt å få ut på norsk!

4:21 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home