30.9.05

Superheltdatoer i pressemelding

Egmont Serieforlaget sendte for noen uker siden ut en pressemelding gjennom NTB om bokserien "Alle tiders superhelter". Av pressemeldingen går det frem at forlaget vil presentere "viktige historier om og med tegneserieverdens giganter - de fantastiske superheltene" i bokserien. Målet for bokserien er klar, i følge pressemeldingen: "Bøkene vil inneholde betydningsfulle hendelser for heltene, klassiske episoder, interessante temaer eller epokegjørende bidrag fra ulike forfattere og tegnere. De store superheltene vil bli viet opptil flere bøker, de mindre kjent med en bok."

Pressemeldingen oppgir også utgivelsesdatoer for de første bøkene. Mens "Batman - Gotiske netter" allerede er utkommet, hevder pressemeldingen at "Fantastic Four - Tilbake til start" skulle vært ute nå i september. Selv om boken har fått en anmeldelse hos tegneserier.no, er den i følge Bokkilden ennå ikke publisert. Pressemeldingen forteller også at "Superman - Mannen av stål" er neste bok ut, og den kommer i desember 2005. Bok nummer fire i serien er "Spider-man - På lag med Spider-Man", som pressemeldingen forteller skal være ute i februar 2006.

Ellers er det kjent at bokserien kommer med en bok med X-Men neste år. Innhold og utgivelsesdato er så langt ikke kjent. Det samme gjelder en Superman-bok, som Egmont Serieforlaget i Norge skal gi ut sammen med dansk Egmont. Det er redaktør Hege Høiby hos norsk Egmont som bekrefter overfor Superhelter i Norge at Superman-boken skal gis ut av de to forlagene. Tidligere har Høiby fortalt at en samling med Secret Wars og en ny bok med Batman-historier tegnet av Neal Adams kan være aktuelle på norsk.