30.8.05

Secret Wars samles på norsk?

Tidligere denne måneden lanserte Egmont Serieforlaget bokserien "Alle tiders superhelter". I tillegg til Batman: Gotiske netter, som allerede er utkommet, og de kommende bøkene Superman: Mannen av stål, Fantastic Four: Tilbake til start og Spider-Man: Rett i garnet, planlegger Egmont en X-Men-bok neste år.

Siden Egmont i Norge så langt har gitt ut sine superhelttegneseriebøker i samtrykk med andre nordiske forlag, kan det være interessant å se på hvilke utgivelser de øvrige Egmont-forlagene i Norden planlegger. Redaktør Michael G. Nielsen hos Egmont i Danmark har fortalt i Egmonts danske superheltforum at han ønsker å gi ut Secret Wars på dansk neste år. Miniserien, der mange av de mest kjente Marvel-heltene medvirker, var ute på norsk i bladet Edderkoppen i 1987 og 1988 og representerer et vendepunkt i forlaget Marvels historie. Nielsen forteller også at han helst vil gi ut noe som ikke har vært ute på dansk tidligere. Det kan bety at serier som Jim Starlins "Warlock" og "Captain Marvel", Jim Sterankos "Captain America" og "SHIELD", Jack Kirbys "New Gods", "Fantastic Four" av Stan Lee og Jack Kirby, Kree-Skrull War fra "Avengers" og "Deadman" tegnet av Neal Adams ikke er aktuelt med det første på dansk.

Fra svensk Egmont har det også kommet tanker. Janne Helander i forlaget har fortalt i et svensk diskusjonsforum at Egmont i Sverige ønsker å gi ut enda et bind med Batman-historier tegnet av Neal Adams. Her vil man kunne lese historier der Batman møter skurker som Joker, Twoface og Ra's Al Ghul.

Hege Høiby, redaktør hos Egmont Serieforlaget i Norge, avviser ikke utgivelse av disse bøkene på norsk.
-Ja, disse bøkene kan være aktuelle også for norske Egmont, men det endelige programmet er ikke satt opp ennå, forteller Høiby til Superhelter i Norge.