18.9.05

Egmont Kärnan vurderer Spider-Man for barn

I den siste utgaven av Mega Marvel i Sverige, fulgte det med en lapp med et abonnementstilbud på svensk Spider-Man. I følge lappen bestod et årsabonnement på serieheftet av 26 nummer. Redaktør og oversetter Janne Helander hos Egmont Kärnan har ikke sett lappen, men han opplyser til Superhelter i Norge at dette nok må være en trykkfeil. Neste år skal Egmont i Sverige gi ut 12 utgaver av serieheftet. Svenskene har nemlig dårlig erfaring med Spider-Man-utgivelser annenhver uke.
-Egmont (eller Semic som förlaget hette på den tiden) prövade ju att ge ut 26 nummer per år i mitten av 90-talet, och det gick inte särskilt bra, forteller Helander.

På sikt kan det derimot bli aktuelt med mer Spider-Man i Sverige. Janne Helander bekrefter nemlig at Egmont Kärnan vurderer å gi ut en Spider-Man-tittel spesielt rettet mot barn:
-Det har tydligen förts diskussioner kring detta, men det är ingenting som är aktuellt under 2006. Om Egmont publicerar en barnversion av Spider-Man så dyker den tidigast upp 2007, och ett beslut i den frågan lär nog dröja till hösten 2006, forteller Janne Helander til Superhelter i Norge.

Dersom svenskene går for en barneutgave av Spider-Man, er det sannsynlig at et eller flere av Egmonts søsterforlag i Norge, Danmark og Finland følger opp med samtrykk.
-Det är också högst osannolikt att svenska Egmont ger ut en sådan tidning på egen hand. Antingen blir det en nordisk samproduktion, eller så blir det ingenting alls ... om jag får säga vad jag tror. Men som sagt, det kommer nog att dröja ett år innan vi får ett beslut, så det är alltför tidigt att spekulera, avslutter Helander.