11.9.05

26 utgaver av Spider-Man?

I den siste utgaven av svensk Mega Marvel medfølger en lapp med et abonnementstilbud på svensk Spider-Man. Av lappen går det frem at et årsabonnement på serieheftet består av 26 nummer, opplyses det i en postering på et svensk tegneserieforum. Sannsynligvis er opplysningen en trykkfeil, men det kan se ut som om svenskene har planer om å gi ut mer Spider-Man enn dagens tolv utgaver i året.

I en annen postering på det samme forumet fortelles det nemlig at svensk Egmonts Marvel-Janne har opplyst at forlaget arbeider for å gi ut en barneversjon av Spider-Man ved siden av de vanlige utgavene av bladet. Dagens vanlige Spider-Man-serie med kjærlighetsproblemer og psykologisk drama retter seg ikke mot barn, og svensk Egmont ønsker å gi barn en utgave av Spider-Man som gjør det. Seriene som Egmont i så fall vil gi ut, er sannsynligvis Marvel Age Spider-Man/Marvel Adventures Spider-Man. Disse heftene har ikke en anbefalt aldersgrense i USA.

For øvrig har Egmont Kärnan i Sverige og Egmont Serieforlaget i Norge samtrykk på Spider-Man. Dersom svenskene øker utgivelsesfrekvensen eller kommer med en ny tittel, er det ikke usannsynlig at nordmennene følger etter.

Hvis svensk Egmont satser på en barnevennlig Spider-Man-tittel, blir det ikke første gang svenskene gir ut to ulike utgaver av en superhelttegneserie parallelt. På slutten av åttitallet kunne man lese datidens moderne Batman-historier i Batman, mens de mer barnlige femtitallsseriene med flaggermusmannen gikk i heftet Läderlappen.