18.9.05

Kommentar: Nummer 100!

Dette er sak nummer 100 publisert på "Superhelter i Norge" siden nesttstedet startet opp i begynnelsen av juni. Siden den gang har "Superhelter i Norge" blitt det ledende nettstedet for informasjon om norske superhelttegneserier, og i den korte tiden sidene har eksistert har vi til stadighet vært først ute med nyheter om utgivelser av slike tegneserier. En del filmnyheter har det også blitt. Det er interessant å se hva som kan bli den nye filmsuksessen basert på handling i serieruter. I tillegg er det tross alt spillefilmer med superhelter som har vist seg mest interessant for mannen i gaten. Men kanskje noen av kinogjengerne kan bli tegneserielesere også?

Vi tror det er marked for flere superhelttegneserier i Norge. Når en film som Fantastic Four har over 110.000 besøkende her i landet, er det et tydelig tegn på at det er potensial for tegneserier med de fire fantastiske. Kjøper 5-10% av disse en norsk tegneserieutgave med Fantastic Four, er det liv laget for dette. Batman Begins er sett av over 180.000 nordmenn. De burde fått mer fra norske forlag enn en filmspesial og en bok med tegninger av Neal Adams for å kunne se at Batman ikke bare egner seg på film.

"Superhelter i Norge" fortsetter med jevnlige oppdateringer. Vi arbeider videre med å holde norske lesere oppdatert om hva som er på gang av norske superheltutgivelser. I den anledning vil vi sende en takk til Hege Høiby hos Egmont Serieforlaget, som til stadighet tar seg tid til å svare på våre spørsmål. Vi sender også en takk til Jon Løvstad hos Seriehuset, som under pseudonymet Shredder69 har valgt å bidra med egne kommentarer til saker publisert på nettstedet. Dag Lønsjø hos Schibsted Forlagene skal også ha en takk for svarene han har gitt så langt.

Vi vil fortsette å følge med på utgivelser i Danmark, Sverige og Finland, da dette kan være med på å influere hva som kommer i salg i Norge. For eksempel har Egmont-forlagene i de tre landene jevnlig samtrykk på tegneserier. I den anledning takker vi Michael G. Nielsen hos Egmont i Danmark og Janne Helander hos Egmont i Sverige for hyggelige svar på våre spørsmål og informative posteringer på ulike tegneserieforum.

Til slutt vil vi takke alle dere som leser "Superhelter i Norge". Det er hyggelig med de tilbakemeldingene dere gir, og vi tar gjerne imot tips om hvordan vi kan lage et enda bedre nettsted.