19.2.06

Dansk interesse for Green Lantern/Green Arrow

Den danske tegneserieredaktøren Michael G. Nielsen fortsetter å lodde stemningen blant danske tegneserielesere. Tidligere har han sjekket ut på dansk Egmonts superheltforum om det er interesse for boksamlinger av serier som Batman: Hush av Jeph Loeb og Jim Lee, Frank Millers Daredevil og Ultimate Spider-Man av Brian Michael Bendis og Mark Bagley. Denne helgen har han fulgt opp ved å spørre om danskene vil ha Green Lantern/Green Arrow av Dennis O'Neil og Neal Adams i bokform i 2007.

Denne klassiske superheltserien, der man tar for seg mer hverdagslige problemer enn kosmiske problemer, var en stor suksess i USA på begynnelsen av syttitallet. Den fikk også mye positiv omtale i sin tid og dukket opp på norsk i heftet Gigant rundt 1980.

Fra leserne i forumet har Nielsen fått positive tilbakemeldinger på innspillet, og han lover at han noterer ned alle forslag som dukker opp.
-Jeg tør naturligvis ikke love noget, men hvis ellers Superman & Batman sælger godt også i år, så er der jo mange muligheder - både med blad og bogserie, skriver den danske redaktøren i forumet.

Norske utgaver av eventuelle danske superheltbøker er ikke usannsynlig. Norsk og dansk Egmont har samarbeidet om flere bokutgivelser de siste årene. Blant annet er bøkene i serien Alle tiders superhelter et samarbeid der de to søsterforlagene er involvert.