6.11.05

Anmeldelse: Det 21. Fantomets krøniker - årgang 1964-1966

Etter å ha presentert en bokserie med krønikere om de 20 første generasjonene av Fantomet, er Egmont Serieforlaget nå i gang med en ny bokserie. Denne gangen dreier det seg om Det 21. Fantomet, og forlaget har valgt å presentere seriene kronologisk i den rekkefølgen de ble trykt i Fantomet-heftet fra 1964.

Første bind av Det 21. Fantomets krønike er en pryd for en tegneseriesamling. Boken inneholder historier med Ånden som går, solid bakgrunnsmateriale om Fantomet-tegneserien i Norge og innholdet i boken samt en presentasjon av den svenske serieskaperen Bertil Wilhelmson. Flesteparten av seriene holder meget høy kvalitet, og leserne blir presentert for flere av godbitene i Lee Falk og Wilson McCoys dagsstripeproduksjon av Fantomet. "Det unge Fantomet" og "Varulvens skikkelse" er blant de aller beste Fantomet-historiene noen sinne. Også Wilhelmsons lisensproduserte serier er gode - om enn noen hakk under Lees fortellinger.

Presentasjonen er solid. Boken er en fornøyelse å bla i, seriene er glimrende gjengitt og nytekstet for anledningen. Mens denne anmelder savnet den opprinnelige norske maskintekstingen i flere av historiene av nostalgiske årsaker, er det ingen tvil om at det gjør seg med håndteksting. Egmonts papirvalg er også en fryd, og alt i alt må dette kalles et praktverk. Boken kan absolutt anbefales - og da kan det være lurt å gjøre oppmerksom på et tilbud for dem som ønsker å abonnere på denne bokserien direkte fra forlaget. Da koster dette bindet 99 kroner, og det er en uslåelig pris for en slik bok.

Det 21. Fantomets krøniker - årgang 1964-1966
ISBN 82-429-2567-4
284 sider
349 kroner
Egmont Serieforlaget