4.11.05

Astonishing X-Men på norsk?

Norsk X-Men nr. 6/2005 er ennå noen uker unna, men i Sverige er samtrykkutgaven allerede i salg. Som seg hør og bør har dette skapt diskusjon på et svensk tegneserieforum.

Det ser ut som om det er mye spennende i vente for norske serielesere 28. november, når den norske utgaven kommer i salg. Som kjent vil bladet inneholde slutten på Grant Morrisons New X-Men-epos, men i heftet gjøres også banen klar for et nytt høydepunkt i mutantsagaen, skal man tro posteringene på forumet. På gang fra svensk Egmont neste år er nemlig Astonishing X-Men med manus av Joss Whedon. Dersom Egmont Serieforlaget i Norge blir med på denne samproduksjonen, vil disse tegneseriene også bli utgitt på norsk. Det er ikke usannsynlig at dette skjer, siden spillefilmen X-Men 3 kommer på kino i 2006.

Joss Whedon er ingen ukjent manusforfatter. Tidligere har han blant annet stått bak manuskriptet til både filmen og fjernsynsserien Buffy the Vampire Slayer. Han har også bidratt på manussiden til filmer som Speed, Waterworld, Twister og X-Men.