20.10.05

Anmeldelse: Baddis nr. 1/05

Med heftet Baddis presenterer Westwind forlag en antologi med tegneserier for barn og ungdom. Heftet inneholder både norske og utenlandske serier, og Westwind forlag skal ha honnør for å slippe hjemlige serieskapere til.

Det hele begynner med tittelfiguren Baddis, som er en ungdom med klart slektskap til både Buster, Just William og Dennis. Selv om denne anmelder ikke hadde sansen for humoren i tosideren med Baddis av Phranx og Bain, syntes husets niåring at dette var helt topp.

Høydepunktet i heftet er Nattpatruljen, som i USA har tittelen Lions, Tigers and Bears. Denne serien om gutten Joey og hans noe spesielle kosedyr er laget av Mike Bullock (tekst) og tegneren Jack Lawrence, og de to har skapt en spennende og interessant serie som retter seg mot barn i alle aldre. Kosedyrene får eget liv og beskytter Joey mot de slemme vesenene i klesskapet. Det hele er spennende fortalt og godt tegnet i en mangaaktig stil.

Resten av bladet inneholder første del av en rekke norske tegneseriefortellinger innen genrer som science fiction og fantasy. Denne anmelder hadde spesielt sansen for seksten år gamle Anette Agas tegninger i Ulvetid. Ellers var det mye bra, men flere av seriene ser ut som om de trenger noen flere avsnitt å få utviklet seg i. Persongalleriene er ikke helt spikret etter første del, og seks til åtte sider blir litt lite til å gi mer enn en liten smakebit av hver enkel tegneserie. Samtidig blir dette også et minus ved Baddis som antologi. Det blir altfor mange fortsettelseshistorier i heftet, og med to måneder til neste utgivelse kan det bli vanskelig for en tilfeldig leser å komme inn i de ulike seriene ved neste korsvei. I mellomtiden ønskes Baddis lykke til. Vi venter spent på neste hefte.

Baddis nr. 1/2005
ISBN 82-92514-17-1
56 sider
USA: Lions, Tigers and Bears nr. 1
40 kroner
Westwind forlag