15.10.05

Positiv mottakelse for V For Vendetta

Egmont Serieforlaget har nå gitt ut tegneserien "V For Vendetta" i bokform på norsk. Mellom stive permer kan man lese historien til Alan Moore (manus) og David Lloyd (tegninger) om V, som sprenger det britiske parlamentet i luften iført Guy Fawkes-maske. Tegneserien har gitt basis for en spillefilm som skulle hatt premiere i november, men den er utsatt til 17. mars 2005 i USA.

Så langt er det få norske medier som har omtalt den norske utgaven av tegneserieromanen. Blant dem er Ny Tid, der Øyvind A. Holen kaller V For Vendetta for "et bemerkelsesverdig verk". Han slår også fast at dette er "Alan Moores første forsøk på en stor serieroman. Den senere så feirede manusforfatteren bak Watchmen, From Hell, Swamp Thing og The League of Extraordinary Gentlemen var fortsatt på jakt etter sin egen stemme, og det er liten tvil om at han iblant går for langt i sine mange referanser og språklige svulstigheter."

Tor Arne Hegna hos tegneserier.no regner V for Vendetta som "en utgivelse som man bør få med seg". I anmeldelsen konkluderer han blant annet med at utgivelsen fremstår "som en av årets viktigste og beste, og minner oss på hvor mye vi har savnet gode serieromaner i norsk oversettelse".