20.10.05

Nolan diskuterer Batman

I et intervju med Box Office Mojo har Batman Begins-regissør og forfatter Christopher Nolan luftet noen av tankene sine omkring figuren. Blant annet diskuterer han om Batman er en helt.
-Han er klart mer en helt enn en en superhelt, men jeg føler at ordet "helt" er svært problematisk. Han har ingen superkrefter, men han er en helteaktig figur. Grunnen til at jeg synes han er helteaktig, er fordi han er altruistisk, sier Christopher Nolan i intervjuet. Nolan er også opptatt av forskjellen mellom Batman og vigilanter som Punisher og Charles Bronson i Death Wish, og regissøren mener at dette var noe man fikk til i Batman Begins i motsetning til tidligere Batman-filmer.

Før Nolan kan ta tak i oppfølgeren til Batman Begins, skal han lage filmen Prestige. Derfor ønsker han ikke å dele tankene sine om en ny Batman-spillefilm. Like fullt kommer noe frem i intervjuet. Christopher Nolan mener at det skal bli stadig vanskeligere for Batman å bekjempe kriminalitet.
-Batman er positiv, men jeg tror at han i løpet av de første årene vil få en stadig større negativ respons fra samfunnet. Sannheten er nemlig den at når man har en mektig, negativ by som Gotham, så ble den ikke korrupt ved et uhell, forklarer Nolan.