17.12.05

Anmeldelse: Spider-Man nr. 12/05

Spenning, gode tegninger og en interessant superhelthistorie er en grei oppsummering av Spider-Man nr. 12/05. Egmont Serieforlaget lar her norske lesere få fortsettelsen på Marvel Knights: Spider-Man-historiene fra forrige nummer, og den gode kvaliteten på arbeidet til Mark Millar (manuskript) og tegnerne Terry og Rachel Dodson føres videre.

Utgangspunktet for historien er at Peter Parkers tante May er kidnappet av en som kjenner Parkers identitet som Spider-Man. Dette fører Spider-Man på jakt etter tanten, og underveis møter han klassiske superskurker som Electro og Vulture. Spenningen holdes oppe fra side til side, og en ny vri på en mulig avsløring av Parkers hemmelighet er en passende og interessant cliffhanger. Fortellingen engasjerer, og det er lett å bli spent på fortsettelsen i neste nummer. Samtidig har historien en flott episodeavslutning.

Oversettelsen av Jens E. Røsåsen er som vanlig helt utmerket, og redaksjonen har et kort og greit sammendrag av handlingen fra forrige hefte. Dermed er det lett å komme inn i denne historien. Og vi tilgir med glede den lille prisøkningen Spider-Man-heftet har fått fra og med denne utgivelsen. Kvaliteten på innholdet er så bra at det står man i!

Spider-Man nr. 12/2005
52 sider
USA: Marvel Knights: Spider-Man 3-4
33 kroner
Egmont Serieforlaget