6.8.06

Anmeldelse: X-Men nr. 4/06

Da tegneseriebransjens Oscar-pris, Eisnerprisen, ble delt ut i San Diego for noen uker siden, var det heftet Astonishing X-Men som gikk av med seieren i kategorien “Best continuing series”. Historiene fra dette amerikanske heftet har også vært trykt på norsk, og i X-Men nr. 4/2006 er innholdet i sin helhet viet Astonishing X-Men.

Det er serieskaperne Joss Whedon (tekst) og John Cassaday (tegning) som tar seg av Astonishing X-Men. Whedon er en kløpper på replikker og spennende handling, mens Cassaday er en glimrende tegner. X-Men nr. 4/2006 tar typisk nok for seg en blanding av spenning, melodrama og angst blant X-mutantene. Denne gangen må X-Men kjempe mot en sentinel, og på ny er det interne stridigheter. Dog er det ikke medlemmene i superheltgruppen som er problemet. I stedet er det selveste Farerommet som er motstander. Dermed klarer Whedon å lage en ny variant på at mutantene selv kan skape sine verste fiender.

Astonishing X-Men er godt superheltlesestoff. Denne anmelder foretrekker de første historiene fra det amerikanske bladet, men det gjør ikke innholdet i X-Men nr. 4/2006 dårlig. I tillegg gjør et godt resymé det lett å komme inn i heftet også for en tilfeldig leser.

X-Men nr. 4/2006
100 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

(Anmeldelsen er tidligere publisert hos Serienett.)