26.7.06

Positive førsteomtaler for Superman

På fredag er det norsk premiere for Superman Returns, men allerede i dag er de første filmanmeldelsene begynt å dukke opp i ulike medier i Norge. Først ute er Aftenposten, Adresseavisen og Side 2. Mest positiv av disse er Øyvind Bakke i Side 2, som slår fast at "Supermann imponerer" og gir terningkast 5. Bakke var i utgangspunktet skeptisk til spillefilmen, men han kunne gå ut fra kinosalen etter å ha definert Superman Returns som "en glimrende film" med både "humor, følelser og selvsagt - masse action". Martin Nordvik i Adresseavisen er ikke like positiv til Mannen av stål på kinolerretet, og han fremhever blant annet en dualitet mellom spenning og replikker:
-Som actionfilm fungerer «Superman Returns» i de mest fartsfylte og spektakulære scenene, mens dialogen formidles med mangel på engasjement og livskraft. Er det tilsiktet med en nesten oppgitt stemning i de fleste scener? undrer anmelderen seg.

Aftenpostens Espen A. Eik triller terningen til en firer i sin anmeldelse og er til tider kritisk til spillefilmen. Han mener blant annet at Superman Returns som helhet ikke er "sterk nok til å kunne bære sin egen bagasje, og det store spørsmålet filmen selv stiller, "Hvorfor trenger verden Supermann?", får ingen overbevisende svar". Samtidig mener Eik at filmen inneholder "velstrukturerte actionsekvenser", "flere stilige enkeltelementer" og "en interessant periferi".