9.7.06

Anmeldelse: Dansk Spider-Man Kids nr. 1

17. juli kommer det nye, norske Spider-Man-heftet i salg. Heftet skal hete Spider-Man Magazine og er beregnet for barn. Det vanlige Spider-Man-månedsbladet har i praksis vært et hefte for voksne lesere, og med den nye utgivelsen kan Egmont Serieforlaget presentere et superheltblad de yngre kan få utbytte av.

I Danmark er samtrykkutgaven av Spider-Man Magazine allerede i salg, og dansk Egmont har slått på stortrommen i markedsføringen av heftet. Ukens utgave av danskenes Donald-blad, Anders And, hadde en Spider-Man-plakat som bilag, og baksiden av plakaten gis det informasjon om det nye heftet. Her heter det at Spider-Man-bladet er et blad på 32 sider med "spændende historier, mal-selv opgaver, små spil, opgaver og meget mere". Heftet beskrives også som et blad "hvor alle kan være med".

Spider-Man Kids, som er den danske tittelen, gir et flott førsteinntrykk. Utgivelsen er i albumformat, og omslaget er på glanset papir. Innholdet er to korte historier der action er i fokus, og de psykologiske, voksne elementene som har vært servert i det vanlige Spider-Man-bladet er ikke-eksisterende. Det passer målgruppen utmerket. Historiene er OK tegnet, og handlingen drives fremover av brukbare manuskripter. Eller trekker en sides innledning om Spider-Man positivt opp. Det samme gjelder en flott tosiders presentasjon av skurken Vulture.

Egmont Serieforlaget skal ha ros for utgivelsen. Dette er et bra produkt for unge lesere, og det skal bli spennende å følge magasinet videre.

Spider-Man Kids nr. 1
36 sider
29,50 danske kroner
Egmont Serieforlaget