13.6.06

-Opp og ned med X-Men

Egmonts superheltbokklubb "Alle tiders superhelter" kommer med en X-Men-bok i august. Den danske samtrykkutgaven, "X-Men: Fra asken...", er allerede i salg sør for Skagerrak sammen med en X-Men-pocketbok. Det danske tegneserietidsskriftet Seriejournalen har sett nærmere på bokutgivelsen, og i en grundig anmeldelse gir signaturen Thomas S. boken 3,5 av 6 poeng.

Anmelderen er både positiv og kritisk. Han mener at "Fra asken..." inneholder "et par gode historier for de, der har fået smag for noget X-Men efter at have set filmene, eller som blot ikke har det gamle allerede udgivne X-Men". Spesielt roser han at historien "Days of Future Past" er med, siden den "er en af de allerstørste superhelte-klassikere og med god grund".

Redaksjonelt sett er ikke dette en like god utgivelse i øynene til Thomas S. Han skriver at "redigeringen er utroligt sjusket" og at historieutvalget ikke er "særligt sammenhængende". Blant annet peker han på bruken av historiene fra Uncanny X-Men nr. 174 og 175, der det "vrimler med figurer fra perifærien". Thomas S. etterlyser også en forhistorie som "ingen steder er at finde". Han stiller spørsmålstegn ved hva som er "grunden til at bringe den slags brudstykker ind, der kræver den slags forudgående kendskab". Et eventuelt svar kommer han med selv: "Måske fordi, den er nødvendig for at ligge op til Phoenix' genkomst, men også her kan man undre sig over valget - af mange Phoenix-historier mulige er det her ikke den bedste."

(Faksimile: seriejournalen.dk)