17.1.06

Mye opptrykk i X-Men-bok

I august kommer et bind med X-Men i bokserien "Alle tiders superhelter" fra Egmont Serieforlaget. Boken kommer i samtrykk med blant annet dansk Egmont, og nå har redaktør Michael G. Nielsen hos forlaget avslørt hva den skal inneholde i en postering på forlagets superheltforum.

Opplysningene til Nielsen forteller at boken har fokus på åttitallets X-Men. Det begynner med svanesangen til X-Men-fortellerne Chris Claremont og John Byrne i form av historien "Days of Future Past" fra Uncanny X-Men nr. 141-142 fra 1980. Byrne forlot serien etter dette, og Claremont fortsatte som manusforfatter for Marvel-mutantene i flere år fremover. En av de beste historiene hans er en jubileumshistorie der Cyclops gifter seg. Den er opprinnelig trykt i USA i Uncanny X-Men nr. 174 og 175 fra 1983, og man møter Paul Smith og John Romita jr. som tegnere.

Barry Windsor-Smith en en solid fanfavoritt, som i Norge kanskje er best kjent som Conan-tegner. Han han har også tegnet X-Men ved flere anledninger. I boken bidrar briten sammen med Claremont til en Wolverine-fortelling fra Uncanny X-Men nr. 205. Denne historien ble gitt ut av Marvel i 1986.

Alle de ovennevnte historiene har vært ute på norsk tidligere, men det finnes også noe i boken som nordmenn ikke har fått se i egen språkdrakt. Dette er et lengre X-Men/New Mutants-epos med handling fra Marvels Åsgard. Historien ble opprinnelig trykt i USA i 1985 i New Mutants Special Edition og X-Men Annual 9. Den er skrevet av Chris Claremont med tegninger av Arthur Adams.

En fullstendig oversikt over norsk publisering av historiene i boken finnes blant kommentarene til denne saken.

1 Comments:

Blogger Kristian said...

TIDLIGERE NORSK PUBLISERING

Uncanny X-Men nr. 141 - PROSJEKT X nr. 11/1985
Uncanny X-Men nr. 142 - PROSJEKT X nr. 11/1985
Uncanny X-Men nr. 174 - MARVEL SUPERHELTENE nr. 5/1987
Uncanny X-Men nr. 175 - MARVEL SPESIAL nr. 1/1988
New Mutants Special Edition - IKKE TIDLIGERE PUBLISERT PÅ NORSK
X-Men Annual nr. 9 - IKKE TIDLIGERE PUBLISERT PÅ NORSK
Uncanny X-Men nr. 205 - MARVEL SPESIAL nr. 3/1989

6:03 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home