16.1.06

Superheltene nådde ikke opp

Danske tegneserielesere er i full gang med å kåre årets tegneserieutgivelser i Danmark i 2005. Hos Seriejournalen er man ferdig med flere kategorier, og ingen superheltutgivelser nådde opp verken som "bedste udenlandske tegneserie" eller som "bedste danske tegneseriealbum".

Best plassert var V For Vendetta av Alan Moore og David Lloyd, som tok tredjeplass i avstemningen blant de utenlandske tegneseriene med 14% av stemmene. Øvrige superheltrelaterte utgivelser på listen var "Sin City: Det gule svin" av Frank Miller med 5% av stemmene og "Hellboy: Kisten i lænker" av Mike Mignola. Mignolas verk fikk støtte av 3% av innsenderne.

Vinner av kategorien var Persepolis av Marjane Satrapi, mens Hall of Fame 5 av Don Rosa fikk sølv. Satrapis historie fra Iran fikk 17% av stemmene, mens Disney-historiene til Rosa ble sett på som best av 15% av deltakerne i kåringen. Ellers snek en norskprodusert tegneserie seg inn på listen. Et dansk Nemi-album fikk 1% av stemmene.

Albumet "Joff 2: Gråmunkens hånd" av Ingo Milton ble kåret til beste danske tegneseriealbum. Med 28% av stemmene slo Miltons serie en samling av Poeten & Lillemor med 2 prosentpoeng.