16.1.06

Seriesatsing på Stord

Enda et norsk tegneserieforlag har kommet med sine første utgivelser. I desember var Kelpie forlags første hefter i salg, og per i dag har forlaget fra Stord tre titler i sortimentet. Første utgave av "Blodige grøss" presenterer tre historier innen skrekkgenren, "Holger og Hagbart: The Rock'n'Roll Album" er en ny utgivelse med Arne Byes humoristiske figurer, mens Cathrine Alvheim står bak første del av "Det hinsidige" - 113 sider i furry-stil.

Kelpie forlags første utgivelser er helnorske tegneserier. Kelpie-sjef Tommy Kvarsvik vil satse slik i starten. Han forklarer bakgrunnen for forlaget på denne måten.
-Initiativet til forlaget bygger selvsagt på min egen interesse for science-fiction, fantasy, horror og selvsagt tegneserier generelt. Da det fokuseres generelt for lite på tegneserier innenfor disse kategoriene i Norge, følte jeg at dette var noe som trengtes å rette på, og dermed ble altså Kelpie Forlag en realitet, sier Kvarsvik til Superhelter i Norge.
-Er superheltgenren aktuell?
-Ja, superheltgenren er så absolutt aktuell for Kelpie, slår forleggeren fra Stord fast.

De første heftene fra Kelpie er i et mindre format enn vanlige, norske tegneseriehefter. De måler 20x14 cm, som er omtrent som det amerikanske digest-formatet.
-Hvorfor har man valgt akkurat dette formatet?
-Det er først og fremst et spørsmål om økonomi som har gjort dette, men når det er sagt er formatet Kelpie har valgt et format jeg selv liker og som jeg synes passet fint til de seriene Kelpie har gitt ut så langt, forklarer Tommy Kvarsvik.

Så langt er heftene fra Kelpie kun tilgjengelig gjennom forlagets nettbutikk.
-Senere vil de også bli lagt ut for salg i diverse tegneseriebutikker rundt omkring, forklarer Kvarsvik. Han kan også legge til at flere titler er under planlegging, men så langt er det ikke satt noe utgivelsestidspunkt.