4.6.06

Anmeldelse: Tysk Batman nr. 17

Det er forlaget Panini Comics som gir ut superhelttegneserier fra DC Comics i Tyskland. Utgivelsesprogrammet er stort, hvis man skal se på det med norske øyne. I tillegg til månedshefter med Batman og Superman, gir tysk Panini ut en rekke spesialutgaver og bøker. Blant annet kan forlaget i år by på utgivelser med Justice League, Justice Society, Green Lantern, Teen Titans og miniserien Infinite Crisis.

Batman nr. 17 inneholder historier DC Comics publiserte i USA i perioden juli til september 2005. Heftet er på 80 sider, har noe redaksjonelt bakgrunnsstoff om innholdet og en lengre artikkel om DC-rollespillet City of Heroes. Innholdsmessig er Batman-bladet en antologi med mye bra tegneserier, men for en ny leser er det ikke lett å komme inn i det. Her er det hele fire historier der det kommer fortsettelse i neste nummer. Personlig hadde jeg foretrukket at forlaget samlet fortsettelseshistoriene, slik at heftet fikk et mer helhetlig innhold. Dette blir nesten som å kjøpe de opprinnelige amerikanske utgavene av Batman, Detective Comics og Gotham Knights en gitt måned for deretter å lese dem samlet.

Hovedhistorien, der Batman møter Croc, er det eneste stedet der man treffer på Batman selv. I de andre historiene i bladet er det bifigurene omkring Batman som har hovedrollen. Det vrimler av tegneseriefigurer, og kanskje det hadde vært en fordel å få dem presentert ordentlig i heftet. Eller kanskje ikke? Kanskje Batmans verden er så innarbeidet i Tyskland at det er et unødvendig, redaksjonelt grep?

Batman nr. 17
USA: Batman nr. 642 + Batman Villains Secret Files and Origins 2005 + Batman Allies Secret Files and Origins 2005 + Batman: Gotham Knights nr. 66 + Detective Comics nr. 808
80 sider
5,95 Euro
Panini Comics