11.5.06

Kommentar: Nytt Marvel Superheltene

Denne uken er Marvel Superheltene nr. 10 fra Seriehuset i salg. I likhet med Marvel Superheltene nr. 9 vil ikke dette bladet bli anmeldt på Superhelter i Norge. Grunnen til det er at jeg har oversatt historiene inne i heftet.

Marvel Superheltene nr. 10 har fokus på Thor. I den første delen av heftet presenteres avslutningen på historien "Født av ild". Historien har et fiffig manuskript, der man i praksis også får et resymé av alle Thor-avsnittene trykt i Marvel Superheltene siden tittelen startet opp i 2003. Samtidig er dette et forfattergrep som gjør at nye lesere lett kan plukke opp dette bladet.

I den andre delen av heftet dukker Spider-Man opp, og han gjester Åsgard og tordenguden. Historien er preget av både humor og alvor, og det er artig å se edderkopphelten skape furore rundt omkring på æsene hjemsted.

En av mine favorittserieskapere, Dan Jurgens, har tatt seg av manuskriptet. Jurgens er også en utmerket tegner, men her er det Tom Raney og Scott Hanna som har det kunstneriske ansvaret. Historiene i bladet er hentet fra amerikansk Thor (v2) nr. 50 og 51. I neste nummer av Marvel Superheltene er det fokus på Fantastic Four, mens New Avengers har hovedrollen i Marvel Superheltene nr. 12. Også disse heftene har jeg oversetteransvaret for.