28.5.06

Mye ros til X-Men 3: The Last Stand

På torsdag hadde spillefilmen X-Men 3: The Final Stand norsk premiere. Mottakelsen blant norske anmeldere er jevnt over positiv, og terningene trilles som oftest til en firer. Samtidig har det vanket både treere og femmere hos anmelderkorpset.

Blant de mest positive er Birger Vestmo hos Filmpolitiet til NRK. I en anmeldelse får spillefilmen terningkast 5, og Vestmo skriver at filmen er en "super superheltfilm som overgår forventningene med god margin". En annen femmer vanker hos Arild Abrahamsen hos Stavanger Aftenblad. Han mener spillefilmen er "imponerende" og slår fast at X-Men 3 "tilhører de filmene som ikke har noe å fortelle, bare mye å vise fram."

Ellen Andrea Thorbjørnsen hos Tønsberg Blad finner frem en firer og hevder at dette er "ren stas og moro" for "oss som digger tegneserieaction og superkrefter i alle varianter". Trine Styve Varlo hos Haugesunds Avis gir også terningkast 4 og bruker formuleringer som "flink action" og "greit håndverk" for å beskrive filmen. Kjetil A. Berg hos Halden Dagblad kaller filmen "kurant mutant" og triller en firer, mens Inger Bentzrud hos Dagbladet gir samme terningkast og mener at filmen ikke overgår forrige mutantfilm. Mer kritisk er Per Haddal hos Aftenposten. Han synes at X-Men 3 går "pladask i bakken" og er en "svak og støyende avslutning på en trilogi som tidligere hadde ideer". Dermed blir resultatet terningkast 3. Det samme gir Erik Fossen hos Bergens Tidende, som skriver at filmen inneholder "spennende actionhistorier med pinlige islett av melodrama".