11.6.06

Mer Sandman på norsk

Egmont Serieforlaget gir ut Sandman på norsk. Til høsten kommer forlaget med Sandman-utgivelsen "Evige netter", melder Serienett. Utgivelsen er et av flere tilbud gjennom Egmonts nye tegneserieromanbokklubb Serieverket.

Det er den britiske serieskaperen og forfatteren Neil Gaiman som står bak Sandman. Tegneserien startet opp som en fornyelse av DC Comics' klassiske superhelt med samme navn, men den ble noe mer og helt annet. Gaiman skapte gjennom tegneserien et eget univers tuftet på mytologi, historie, litteratur og tegneserier. Sandman ble først og fremst gitt ut i månedlige tegneseriehefter i USA i perioden 1987-1996, men det kom også flere spesialutgivelser. "Evige netter" er en oppfølger til de månedlige Sandman-utgivelsene. Den ble opprinnelig utgitt i 2003 og består av syv kapitler der man møter Sandmans familiemedlemmer The Endless.

I Norge har Sandman blitt gitt ut i ulike hefter og formater i regi av Bladkompaniet. Man finner Sandman-historier i ulike utgivelser av Magnum Presenterer, Inferno og Magnum Album. Bladkompaniet ga også ut fire tegneseriebøker med Sandman.