17.6.06

Anmeldelse: Ultimate Spider-Man nr. 13

Ultimate Spider-Man er for tiden ute med fire årlige utgivelser i norske bladhyller, og hefte nummer 13 er enda en god samling med Ultimate-utgaven av edderkopphelten. Denne gangen er det Doctor Octopus som er skurken, og vi følger Spider-Man og hans fiende på slåsskamp gjennom New York, under en flyreise og på kortopphold i Brasil. Litt såpeopera er det også plass til, siden Gwen Stacy nok en gang må bearbeide sitt forhold til Peter Parker og Mary Jane Watson opplever at foreldrene går gjennom et samlivsbrudd. I tillegg må Peter Parker bearbeide sine tanker omkring en Spider-Man-filmatisering.

Serieskaperne Brian Michael Bendis og Mark Bagley står bak en svært god versjon av Spider-Man, og kvaliteten er som vanlig meget høy også i dette heftet. Bendis lager lesverdige historier, og Bagley er en habil tegner. Samarbeidet deres er interessant, og Egmont Serieforlaget skal ha ros for å gi ut denne serien på norsk.

Presentasjonen av heftet er helt grei. Som vanlig leverer den norske superheltredaksjonen et godt referat fra tidligere historier, slik at nye lesere kommer lett inn i handlingen. Dessverre er dette alt av redaksjonelt stoff i heftet, og denne anmelder savner bakgrunnsstoff om serien og serieskaperne samt leserbrev i utgivelsen. I tillegg mangler det opplysninger om amerikansk originalpublisering av historiene i heftet.

Ultimate Spider-Man nr. 13
USA: Ultimate Spider-Man nr. 55-59
100 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget