12.7.06

Shanna kommer i august

Schibsted Forlagene satser blant annet på tegneseriebøker, og i august er tiden inne for å gi ut en Marvel-tegneserie mellom stive permer. 1. august kommer en stor, innbundet bok med Shanna The She-Devil i salg. Den kan kjøpes i bokhandel, seriebutikker og direkte fra forlaget, melder Serienett.

Mannen bak Shanna-serien er Frank Cho. Cho er best kjent for humortegneseriene Reservatet og University, som begge er gitt ut i Norge. Reservatet går for tiden i heftet Nemi, men serien skal senere i år over til Ernie-bladet. Tidligere i år har også Chos arbeid med Spider-Man vært på trykk i Norge.

Shanna dukket opp som en miniserie på syv hefter i USA i fjor. Egentlig hadde Frank Cho levert en actionfylt tegneserie med en del nakenhet, men dette elementet ble tonet ned av Marvel i den endelige utgaven. Marvels sensur gjorde at Cho måtte tegne om noen av sidene av tegneserien.

Frank Chos Shanna skiller seg fra den Shanna som var vært på trykk i Norge i heftene Ka-Zar og Punisher. Dette er en nyversjon av tegneseriefiguren, og Cho skildrer hva som skjer når en militærenhet havner på en øde øy og oppdager et genetisk eksperiment i et nazistlaboratorium. Eksperimentet er Shanna - en kvinnelig drapsmaskin med et dusin menns styrke, og den styrken får hun bruk for i en spennende historie med grøsserelementer. Blant annet er stadige angrep fra dinosaurer en viktig ingrediens.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

hehe, cho tegner damer på en veldig egen måte :P

1:56 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home