26.3.06

Anmeldelse: Spider-Man nr. 3/06

Et nytt Spider-Man dukker opp i norske bladhyller i morgen, og fremdeles holder Egmont Serieforlaget en høy standard på heftet. I Spider-Man nr. 3/06 følger vi videre manusforfatter Mark Millars historier med edderkopphelten fra det amerikanske heftet Marvel Knights: Spider-Man. Terry og Rachel Dobson har tegneransvaret også i dette heftet, og det er en oppgave de skjøtter meget godt. Det gjør også Millar, som nok en gang viser at han har kontroll på Spider-Man - både som superhelt og privatpersonen Peter Parker. Millar er også en kløpper på dialog som fremmer handlingen, og en lengre samtale mellom Scorpion og Spider-Man i sivil er et ordentlig håndverk som det gnistrer av.

Historien fortsetter der norsk Spider-Man nr. 2/06 endte, og vi får endelig vite hvem som står bak kidnappingen av Peter Parkers tante May. I tillegg blir det avslørt hvem som ender opp som den nye Venom og forklaringen for hvorfor det finnes så mange superskurker i Marveluniverset. Det hele ender med en ordentlig cliffhanger, som gjør at man bare gleder seg til neste nummer av heftet.

Tegneserieinnholdet i heftet er meget bra. Dette er fin underholdning, men nok en gang er ikke dette et Spider-Man-blad man gir til barn. Det redaksjonelle er ikke like spennende. Et kort resymé av handlingen fra tidligere hefter trekker opp, men ellers består det redaksjonelle av gjengivelse av to amerikanske forsider og reklame for noen bokutgivelser. Dette blir litt tynt i denne anmelders øyne. Kanskje man kunne brukt litt plass til å presentere alle tegneseriefigurene som dukker opp i heftet. Denne anmelder er for eksempel ikke sikker på om alle ti skurkene som er med i bladet er like godt kjent for alle superheltleserne i Norge.

Spider-Man nr. 3/2006
52 sider
USA: Marvel Knights: Spider-Man 9-10
33 kroner
Egmont Serieforlaget

(Den danske samtrykkutgaven av heftet er anmeldt her.)