20.3.06

Anmeldelse: X-Men nr. 2/06

I X-Men nr. 1/2006 dukket begynnelsen på X-Men-historiene til Joss Whedon (tekst) og John Cassaday (tegning) opp. I nr. 2/2006 kan Egmont Serieforlaget by på fortsettelsen, og Whedon beviser nok en gang at han er en dyktig forfatter. Skaperen av fjernsynsserien Buffy The Vampire Slayer skildrer troverdige karakterer, og han er flink til å skape interessant dialog. I dette heftet lar manusforfatteren en gammel kjenning for norske X-Men-lesere fra åttitallet, Colossus, dukke opp igjen. Dermed må Kitty Pryde nok en gang forholde seg til sin tidligere kjæreste. Samtidig fortsetter X-mutantene sin kamp med den utenomjordiske Ord, og leserne får følge videre konsekvensene av kuren som gjør slutt på mutasjoner.

Men det stopper ikke med X-Men i dette heftet. I tillegg presenteres det en ny del av miniserien Wolverine: The End – en fremtidsskildring der den kanadiske superhelten er i fokus. Etter noen avsnitt med lite handling, er det action for alle pengene her. Dette er helt klart den beste delen av miniserien så langt, og den lover godt før avslutningen i årets tredje X-Men-blad.

X-Men nr. 2/2006 er glimrende lesning, og redaksjonelt sett gjøres det en god jobb med resyméer som fører leserne lett inn i innholdet. Mange superhelttegneserier kan være vanskelig å trenge inn i, med det gjelder ikke dette heftet. Dette er utmerket lesestoff!

X-Men nr. 2/2006
100 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

(Den danske samtrykkutgaven av heftet er anmeldt her.)

1 Comments:

Blogger Azoreano Náufrago said...

Cumprimentos dos açores

1:40 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home