4.3.06

Anmeldelse: Dansk X-Men nr. 136

De nordiske Egmont-forlagene har satt en høy standard for årets X-Men-hefter. I årets første utgave av X-Men dukket begynnelsen på X-Men-historiene til Joss Whedon (tekst) og John Cassaday (tegning) opp, og dette er svært gode superhelttegneserier.

X-Men nr. 2/06 kommer først i salg i Norge om noen uker, mens den danske samtrykkutgaven ble fjernet fra bladhyllene sør for Skagerrak denne uken. I X-Men nr. 136 fortsetter Whedon-historiene, og de holder den samme, høye kvaliteten. En gammel kjenning for norske X-Men-lesere fra åttitallet, Colossus, kommer tilbake fra døden. Dermed må Kitty Pryde nok en gang forholde seg til sin tidligere kjæreste. Samtidig fortsetter X-mutantene sin kamp med den utenomjordiske Ord, og vi følger videre konsekvensene av kuren som gjør slutt på mutasjoner.

Men det stopper ikke med X-Men i dette heftet. I tillegg presenteres det en ny del av miniserien Wolverine: The End. Etter noen avsnitt med lite handling, er det action for alle pengene her. Dette er helt klart den beste delen av miniserien så langt, og den lover godt før avslutningen i årets tredje X-Men-blad.

X-Men nr. 136 er glimrende lesning, og redaksjonelt sett gjøres det en god jobb med resyméer som fører leserne lett inn i innholdet. En kort leder, der Marvel-Morten filosoferer over castingen til den kommende spillefilmen X-Men 3, blir det også plass til. Den danske Marvel-eksperten er ikke enig i at Kelsey Grammer skal spille Beast, og det formulerer han på en artig måte.

Nordmenn! Her er det bare til å glede seg til den norske samtrykkutgaven kommer i salg 20. mars. Dette er utmerket lesestoff!

X-Men nr. 136
100 sider
USA: Astonishing X-Men nr. 4-6
49,50 danske kroner
Egmont Serieforlaget