30.9.06

Anmeldelse: Spider-Man nr. 9/06

I Spider-Man nr. 9/2006 avsluttes historien som ble påbegynt to nummer tidligere. Edderkopphelten er blitt medlem av superheltgruppen New Avengers, og medlemskapet fører ham i konflikt med forbryterorganisasjonen Hydra. Spider-Man møter Hydras menn alene, men heldigvis dukker superheltens allierte som Iron Man og Captain America opp. Dermed får Spider-Mans kamp (slik de fleste kampene han og hans likesinnede er involvert i) den klassiske slutten genrens klisjé forutsetter.

Det er Babylon 5-skaperen J. Michael Straczynski som står bak manuskriptet til historien. Det betyr spenning, interessante vrier på handlingen, en dose melodrama og en naturlig utvikling fra begynnelse til slutt. Sammen med seg har han tegneren Mike Deodato jr. og tusjeren Joe Pimentel. Deodato byr på spennende sidelayout, og tegnerparet leverer illustrasjoner som står godt til Straczynskis manus. Resultatet er en velskrevet superhelthistorie, som klart er langt over det som er vanlig innen denne typen tegneserier.

Avslutningen av Spider-Man nr. 9/2006 leder inn i en av de mest omtalte historiene med edderkoppmannen de siste årene. “The Other” er et vendepunkt i Spider-Mans historie, og den er både velskrevet og velsignet med flotte tegninger. Heldigvis kommer den tolvdelte historien også på trykk på norsk – med de første delene i slutten av oktober.

Spider-Man nr. 9/2006
52 sider
33 kroner
Egmont Serieforlaget

(Anmeldelsen er tidligere publisert hos Serienett.)