31.8.06

Anmeldelse: Tysk Im Netz von Spider-man nr. 2

I Tyskland har Spider-Man tre hefter for tiden. I tillegg til det månedlige Spider-Man-bladet kommer Im Netz von Spider-Man ut annenhver måned, mens det tyske New Avengers-heftet fokuserer på Spider-Man i form av tittelen Spider-Man und die neuen Rächer.

I Im Netz von Spider-Man nr. 2 er tyskerne kommet til avslutningen av den tolvdelte historien "The Other", som på tysk har fått navnet "Das Andere". Dette er et vendepunkt i Spider-Mans historie, og Panini Comics har valgt å gi historien ut løpende i både det vanlige, tyske Spider-Man-heftet og i Im Netz von Spider-Man. Til sammen ble fire blader brukt til å få ut hele historien i tysk språkdrakt.

Denne anmelder velger å ikke komme med noe resymé av handlingen i Im Netz von Spider-Man, men dette er først og fremst en psykologisk thriller skrevet av dyktige manusforfattere som J. Michael Straczynski og Peter David. I tillegg bidrar tegnere som Mike Deodato jr. og Mike Wieringo. Det hele er en feiende flott avslutning av "The Other" som er meget lesverdig. Som vanlig leverer Panini Comics en flott pakke med både bakgrunnsstoff om historien og informative svar på interessante leserbrev. Dette er rett og slett en strålende utgivelse.

Det fortelles at dansk Egmont planlegger å gi ut "The Other" senere i år. I så fall er det ikke usannsynlig at historien også kommer på norsk, selv om danskene for tiden gir ut Spider-Man i hefter på 100 sider i motsetning til de norske på 52 sider. Historien er viktig i Spider-Man-kontinuiteten, og den bør også få norsk utgivelse.

Im Netz von Spider-man nr. 2
USA: Amazing Spider-man nr. 527-528 + Friendly Neighbourhood Spider-Man nr. 4 + Marvel Knights: Spider-Man nr. 4
100 sider
5,95 Euro
Panini Comics