27.12.06

Kommentar: Daredevil: Gul

En ny tegneseriebok av serieskaperradarparet Jeph Loeb (manus) og Tim Sale (tegning) er ute på norsk. Tidligere har Egmont Serieforlaget gitt ut Spider-Man: Blå i 2003 og Superman: Årets mann tidligere i år. Denne gangen er det Seriehuset som kommer med Daredevil-historien Gul. Utgivelsen vil ikke bli anmeldt her på Superhelter i Norge, siden jeg selv står bak oversettelsen.

Daredevil:Gul ble først gitt ut av Marvel i USA i en miniserie på seks hefter i 2001. Den tar utgangspunkt i Matt Murdocks oppstart som superhelten Daredevil. Samtidig er dette også historien om hvordan Murdocks far, bokseren Battling Jack Murdock, ble drept og en historie om kjærlighetstriangelet mellom Matt Murdock og arbeidskollegene Foggy Nelson og Karen Page. Loeb og Sale bruker de eldste Daredevil-heftene fra 1964 som basis for denne historien sammen med noen drypp fra det Frank Miller fortalte om Daredevils opprinnelse i hans tegneserier om superhelten.

Daredevil: Gul har et tydelig sekstitallspreg, og både historie og stemning er retroaktig. Samtidig er det noe moderne over fortellerteknikken som brukes, og Tim Sale leverer her en av sine beste tegnerjobber. Fargeleggeren Matt Hollingsworth bidrar også til stemningen med vakker fargelegging som står til historien.

Denne utgivelsen selges ikke gjennom kiosker og butikker, men den kan bestilles inn gjennom bokhandlere, spesialbutikker for tegneserier eller nettbokhandlere som Haugen bok, Bokkilden og Bokklubben. Daredevil: Gul har ISBN 10-nummeret 82-8170-035-1 og ISBN 13-nummeret 978-82-8170-035-2. En dansk samtrykkutgave fra G. Floy Studio er for øvrig anmeldt av SleazeHound på denne nettsiden.