1.12.06

Færre superheltutgivelser fra dansk Egmont

Egmont Serieforlaget i Danmark har nå presentert forlagets superheltprogram for 2007. I et nyhetsbrev sendt ut i går, kunne redaktør Michael G. Nielsen fortelle at forlaget reduserer fra en superheltutgivelse på 100 sider annenhver uke til tilsvarende tegneserieutgivelser med superhelter hver tredje uke. I tillegg kommer en månedlig utgivelse med barneutgaven av Spider-Man, Spider-Man Kids.

Det danske utgivelsesprogrammet av hefter på 100 sider består av titlene Spider-Man og X-Men. I tillegg kommer utgivelser med superhelter fra DC Comics. De to siste årene har forlaget satset på antologien Superman/Batman, men fra 2007 vil dansk Egmont gå bort fra dette formatet. Dermed vil de fem-seks utgivelsene med DC-titler være oneshots med fokus på blant annet Superman og Batman.

Som Serienett kunne melde tidligere i uken, er det Schibsted Forlagene som overtar Marvel-utgivelsene i Norge neste år. Da forlaget het Bladkompaniet, hadde det samtrykk med Egmont Serieforlaget i Danmark på tegneserieversjonen av den aller første Spider-Man-filmen. Det er så langt ikke kjent om forlagene vil ha samtrykk på noen av utgivelsene i 2007.