7.1.07

Hvor går Schibsted Forlagene?

Schibsted Forlagene har nå overtatt den norske lisensen for superhelttegneserier fra forlaget Marvel Comics. Som Serienett meldte i november, kommer forlaget til å gi ut Spider-Man, Spider-Man Kids og X-Men i Norge. Om det blir flere titler utover noen filmspesialer, er så langt ikke kjent.

Denne uken sendte Schibsted Forlagene ut et nyhetsbrev for januar måned. Mens nyhetsbrevet nevner det nye M-heftet, Conan, mangatitler som Shonen Jump og Love Hina, er de nye Marvel-bladene ikke tatt med. Dermed trekker Superhelter i Norge som konklusjon at Schibsted Forlagenes Marvel-utgivelser først tar til i februar.

Hvor Schibsted Forlagene starter opp i kronologien til X-Men og Spider-Man er heller ikke kjent. Egmont Serieforlaget stoppet sine Spider-Man-utgivelser med sjette avsnitt av den tolvdelte historien "The Other". Det er sannsynlig at Schibsted Forlagene vil gjøre ferdig den historien, men dette kan være et vanskelig hopp på-punkt i forbindelse med å lansere et nytt, norsk Spider-Man hefte. Det er dermed mulig at forlaget satser på å begynne et annet sted i kronologien til edderkopphelten. Et godt sted kan være der Spider-Man utstyres med ny drakt i amerikansk Amazing Spider-Man nr. 529. Da kan "The Other" for eksempel gjøres ferdig i en egen utgivelse eller med et resymé i et Spider-Man-hefte.

For X-Men stoppet Egmont Serieforlaget med en historie fra Uncanny X-Men nr. 461. Det neste amerikanske originalheftet, Uncanny X-Men nr. 462, har handling som må sees i sammenheng med miniserien House of M, som ikke har vært ute på norsk. Derimot ga Egmonts danske og finske samtrykkpartnere ut denne miniserien i to hefter i fjor.

I følge en postering av redaktør Michael G. Nielsen i dansk Egmont på forlagets superheltforum, vil ikke Schibsted Forlagene ha samtrykk med Egmont i Danmark på forlagets Marvel-utgivelser. Like fullt er det interessant å se hva danskene gjør nå i 2007. Nettsiden superhelte.dk viser at årets første danske X-Men, som kommer i slutten av januar, har en forside som er hentet fra amerikansk X-Men nr. 177. Superhelter i Norge antar dermed at danskene starter sine utgivelser i år med de X-Men-relaterte historiene fra crossoveren "Decimation", som er en fortsettelse på House of M. Dette vil også være et greit startpunkt for nye, norske X-Men-hefter, og Superhelter i Norge ser ikke bort fra at Schibsted Forlagene starter sine utgivelser her.