22.10.05

Mer oppmerksomhet for Watchmen

Tidligere denne uken kåret Time Magazine Watchmen av Alan Moore og Dave Gibbons til en av de 100 beste engelskspråklige romanene utgitt etter 1923 som eneste tegneserie på listen. Nå får tegneserieromanen enda mer oppmerksomhet i USA. Entertainment Weekly bruker flere sider av ukens utgave til å gå Watchmen i sømmene.

I en kommentar til Newsarama innrømmer artikkelforfatter Jeff Jensen at Entertainment Weekly egentlig hadde laget oppslaget med tanke på spillefilmen basert på tegneserien. Som kjent ble filmen skrinlagt i juni, men det hindret ikke magasinet å skrive om Watchmen.
-Watchmen er en popkulturklassiker, en med en kreativ arv som strekker seg inn i den vanlige popkulturen og som kan føles i dag, sier Jensen til nettstedet.

Oppslaget i Entertainment Weekly inneholder en presentasjon av serieskaperne, informasjon om de viktigste karakterene i historien og en del bakgrunnstoff. Jensen likte godt å arbeide med saken, og han fikk også høre en del tidligere ukjente trivialiteter omkring tegneserien.
- Jeg likte å lære ting som Moores favorittdel av Watchmen, nummer fire, historien om opprinnelsen til Dr. Manhattan, eller om hvordan Gibbons fikk konen og sønnen sin til å tegne opp rutene på sidene med ni serieruter for å spare tid, eller om hvordan Moore hyrte inn drosjesjåfører for å sende sider av manuskriptet til Gibbons, forteller Jeff Jensen til Newsarama.