15.6.05

Lynvingen kommer


I dag er det premiere på "Batman Begins" i USA. Filmen, som tar utgangspunkt i Frank Miller (tekst) og tegneren David Mazzuchellis Batman: Year One, kommer først til Norge 15. juli. Hovedrollen som Bruce Wayne/Batman spilles av Christian Bale, mens den kjente superhelt- og filmmanusforfatteren David Goyer har ansvaret for manuskriptet.

Mens Goyer først og fremst har boltret seg i Batman: Year One, er det også andre kjente elementer fra ulike Batman-tegneserier som trekkes inn i filmen. Vi møter skurker som Ra's Al Ghul og Scarecrow, og vi får se hvordan Bruce Wayne arbeider seg videre i livet fra å være gutten som får foreldrene sine skutt ned på gaten til å bli en vigilante i Gotham. Elementer som har vært brukt av serieskapere som Dennis O'Neil og Jeph Loeb finner vi igjen, og vi får til og med se en ung Bruce Wayne reise til Tibet for å lære seg ninjakunsten - akkurat slik Jim Owsley fortalte i Batman nr. 431.

Selvsagt kommer det også en tegneserieversjon av filmen. Denne er i salg i USA denne uken, mens den sannsynligvis også kommer til Norge i forbindelse med filmlanseringen her i juli. Det er forfatteren Scott Beatty og tegnerne Kilian Plunkett og Serge LaPointe som står bak tegneserieversjonen.