20.12.05

Finsk Egmont med ny Marvel-pocket

Egmont Kustannus i Finland er ute med sin syvende Marvel-pocket siden 2002. Pocketboken er på 320 sider og inneholder serier med Spider-Man. Det er forlaget som opplyser dette i en nyhetsmelding på internett. Etter alt å dømme er innholdet identisk med dansk Egmonts Spider-Man Kæmpepocket nr. 3, som kommer neste år. Der kan man lese historier som i sin tid ble publisert i Amazing Spider-Man nr. 119-135 i USA.

I Marvel-pocketbøkene har Egmont Kustannus ellers satt på trykk klassiske serier med Daredevil, X-Men og Fantastic Four. Daredevil-boken fra 2003 inneholdt Frank Millers historier fra amerikansk Daredevil nr. 168-181, mens de to X-Men-bindene fra 2003 og 2004 publiserte fortellinger med Chris Claremont og John Byrne som serieskapere fra Uncanny X-Men nr. 111-143. Pocketboken med Fantastic Four fra 2005 presenterte de tretten første historiene med superheltgruppen av Jack Kirby og Stan Lee.

Egmont Serieforlaget i Norge ga ut Spider-Man Kjempepocket i juni. Forlaget har for tiden ikke planer om å gi ut flere pocketbøker.
-Vi planlegger ingen flere pocketer, umiddelbart i hvert fall, fortalte redaktør Hege Høiby hos forlaget til Superhelter i Norge i september.