16.7.05

Danskene går for kjempepocket nr. 3

I slutten av juni kom Egmont Serieforlaget med Spider-Man Kjempepocket. Boken, som inneholder over 300 sider med klassiske serier fra Amazing Spider-Man nr. 88-103, var i fjor høst ute i Danmark. Salget må ha vært såpass bra siden Spider-Man Kæmpepocket nr. 2 nylig så dagens lys fra dansk Egmont. Boken inneholder Amazing Spider-Man nr. 104-118. Interessant nok opplyser Egmont i Danmark i utgivelsen at en Kæmpepocket nr. 3 er "under forberedelse". Det opplyses ikke når boken kommer, men den skal i så fall inneholde serier som opprinnelig ble publisert i Amazing Spider-Man nr. 119-135.

Det er uvisst om Egmont i Norge kommer til å gi ut kjempepocket nr. 2 og 3, men i så fall vil en del hull i norske Marvel-utgivelser bli fylt igjen. I tillegg vil det være første gang disse historiene blir publisert i kronologisk rekkefølge. Redaktør Hege Høiby hos Egmont Serieforlaget er for tiden på ferie, og hun var ikke tilgjengelig for en kommentar til saken.

For øvrig har Spider-Man Kjempepocket fått flere gode anmeldelser. Øyvind A. Holen i Bergens Tidende var meget positiv til utgivelsen, og Frode Singsaas i Adresseavisen slo allerede fast i ingressen at dette "er tegneserieboken du bare må ha".