21.11.05

Seks X-Men-hefter i 2006

X-Men har ikke fanget norske tegneserielesere så mye at mutantene har fått plass i eget seriehefte over lengre tid før nå. Men det har ikke manglet på forsøk. Da serien første gang dukket opp på fast basis i et norsk hefte, forsvant Atlantic Special fra bladhyllene i løpet av andre årgang i 1982. To år senere ga SEMIC mutantheltene plass i eget blad, men Prosjekt X gikk inn allerede i 1985. I 1987-1989 figurerte X-Men i utgaver av Marvel Superheltene og Marvel Spesial, men da Wolverine & co fikk eget blad igjen i 1990 stoppet det hele opp etter syv nummer.

I 2003 var mutantene tilbake i eget norsk hefte - etter at Wolverine hadde hatt et solohefte i to år. Nå ser det ut som om man har funnet formelen. Etter tre år med faste utgivelser på 100 sider annenhver måned, går X-Men inn i sin fjerde årgang neste år.
-Det kommer egne X-Men blader, seks som tidligere, i 2006, forteller redaktør Hege Høiby i Egmont Serieforlaget til Superhelter i Norge.

Som tidligere opplyst her på nettsidene, kommer det også en X-Men-bok fra forlaget neste år. Innholdet i boken og heftene er så langt ikke spikret, opplyser Høiby. Like fullt kan det se ut som om Astonishing X-Men med manus av Joss Whedon er på gang i svenske X-Men-hefter, skal man tro posteringer på et svensk tegneserieforum. Dermed kan denne serien også komme til Norge. Det norske X-Men-heftet har så langt blitt produsert i samtrykk med blant annet Egmont Kärnan i Sverige.