21.11.05

Omtale for klassisk Mandrake

Superhelter i Norge har fått spørsmål om hvorfor vi har anmeldt Mandrake-boken "The Treasure Hunt" fra Thule forlag. Innen et superheltbegrep vil en magiker som Mandrake ha plass på samme måte som hans kolleger Zatara og Zatanna er en del av DC-universets superhelter. Dermed blir det naturlig å skrive om Mandrake.

Det er flere som har anmeldt den engelskspråklige Mandrake-boken. Bergens Tidendes papirutgave ga i helgen utgivelsen terningkast 3, og anmelder Øyvind Holen skriver at "Mandrake må gjøre mange hypnotiske gester for å få meg til å anbefale denne boken til andre enn dedikerte fans". Holen skryter av tegneren Phil Davis' elegante strek, som i boken "kommer virkelig til sin rett". Like positivt er det ikke om manuskriptene til Lee Falk, og han mener at to av historiene "er både flate, kjedelige og dumme".

Også tegneserier.no har sett nærmere på utgivelsen, og Morten Harper mener Mandrake er en "ujevn magiker" i boken. Tittelhistorien "The Treasure Hunt" får ros av anmelderen, som merker seg at "forfatteren Lee Falk er i starten av serien", "for historien er proppfull av ideer som i seg selv kunne vært greie serier". I likhet med Øyvind Holen i Bergens Tidende er Harper mer kritisk til fortellingene "The Santa Claus Pirates" og "Fountain of Youth". Disse blir vurdert som "mer middelmådige". Boken får 6 av 10 poeng av anmelderen.