10.11.05

Nettavisen anbefaler tegneserier

Etter å ha understreket at mange tegneserier er stor litteratur, har TV2 Nettavisen denne uken presentert en liste over ti anbefalte tegneserier for voksne. Det er journalisten Pål Øverseth Nisja som står for utvalget.

Blant tegneseriene på listen er flere superheltrelaterte tegneserier. Ikke overraskende er manusforfatter Alan Moore inne med flere titler. Både V For Vendetta, Watchmen og From Hell rangeres høyt av Nisja. Moores engelske forfatterkolleger Neil Gaiman og Grant Morrison er også på listen med henholdsvis Sandman og Batman: Arkham Asylum. Forlaget Marvel er representert med forlagets svar på Kingdom Come - Earth X.

Ellers får en rekke tegneserier ros uten å havne blant TV2 Nettavisens anbefalte. Blant disse er Batman: The Killing Joke, The League of Extraordinary Gentlemen og Batman: The Dark Knight Returns. For øvrig nevnes det ikke i saken at en rekke av disse tegneseriene er gitt ut på norsk.

1 Comments:

Blogger Kristian said...

Det er mye bra lesestoff i utvalget til Pål Øverseth Nisja og TV2 Nettavisen. Personlig savner jeg en rekke europeiske tegneserier og avisserier i en slik oversikt. For eksempel er Vindens Passasjerer en klassiker som burde forsvart en plass. Det samme gjelder enkelte historier med Corto Maltese. Listen min kunne blitt lang, men heldigvis er det noe med smak og behag...

Kanskje noen av leserne har meninger om dette?

10:17 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home