10.11.05

Westwind avviser ikke superhelter

Denne uken dukket Baddis nr. 1 og Svartebøkene nr. 1 fra Westwind forlag opp i bladhyller landet over. Det er gått noen uker siden titlene ble lansert på tegneseriefestivalen Raptus, og så langt har Baddis fått en god mottakelse av anmeldere i aviser som Bergens Tidende og Bergensavisen.

Westwind har planene klare for en videre satsing, men amerikanske superhelttegneserier er ikke prioritert for forlaget fra Bergen. Så langt vurderes ikke det folk flest forbinder med superheltserier.
-De fleste "kjente" seriene er bundet opp i de store forlagene. Det finnes godbiter i markedet i USA som ikke heter Supermann, Batman, X-men, Spider-man etc, men vi har ingen direkte planer for øyeblikket, opplyser styreleder i Westwind, Frode Haaland, til Superhelter i Norge. Like fullt har forlaget diskutert norske utgivelser av ulike tegneserier med amerikanske forlag.
-Vi har snakket med forlag i USA om serier, men da vi ikke har direkte planer har vi ikke gått for langt i forhandlingene, forklarer styrelederen.

Bergensforlaget hadde opprinnelig en plan om å ha Baddis nr. 2 i salg 1. desember. Det samme gjaldt Svartebøkene nr. 2, men dette går ikke. Begge utgivelsene kommer nå i januar, i følge utgivelsesplanen på forlagets nettsider.
-Diverse grunner utenfor hva vi rår med har gjort at planene blir endret litt. Men ingen produkt blir kuttet ut, understreker Haaland.