26.6.05

Tilbakeblikk: Gigant nr. 3/04


Nå og da vil vi på Superhelter i Norge ta et tilbakeblikk til tidligere norske superheltutgivelser. Først ut er Gigant nr. 3/04. Anmeldelsen har tidligere vært på trykk i Laksevågposten i august 2004:

Batman, eller Lynvingen som tegneseriefiguren lenge het i Norge, har ikke vært mye å se i Norge de siste årene. I 2003 og 2004 har det vært noen få enkeltopptredener i heftet Gigant, og i årets sommernummer er det historien "Detektiv nr. 27" som presenteres. Her tas Batman ut av sin naturlige sammenheng, og tegneseriefigurens alter ego blir Pinkerton-detektiv.

Filmskaperen Michael Uslan, som ikke er kreditert for sitt arbeid i tegneserieheftet, har skapt et spennende og interessant manuskript som tåler å bli lest en rekke ganger. Det dukker hele tiden opp detaljer som gir leseren noe nytt ved hver gjennomlesning. Den danske serietegneren Peter Snejbjerg, som er blitt en fanfavoritt i USA, tegner meget godt, og som tegneserie er "Detektiv nr. 27" et utmerket verk uansett om man liker superhelter som Batman eller ei. Bladet inneholder også et interessant intervju med Peter Snejbjerg, men det hadde også vært interessant å få lese litt om Michael Uslan og bakgrunnen for denne historien. Den ble nemlig gitt ut som et album i USA til minne om den første opptredenen til Batman i det amerikanske tegneseriebladet Detective Comics nr. 27 i 1939.

"Detektiv nr. 27" av Michael Uslan og Peter Snejbjerg
Gigant nr. 3/2004
49 kroner
Egmont Serieforlaget