4.12.05

Danskene gir ut Batman: Dark Detective

Egmont Serieforlaget i Danmark fortsetter med heftet Superman & Batman. I det første heftet setter danskene på trykk de to første delene av miniserien Batman: Dark Detective av Steve Englehart (manus), Marshall Rogers (tegning) og Terry Austin (tusj). Av Superman får danske lesere servert fortsettelsen av historien Superman: For Tomorrow fra amerikansk Superman nr. 209 og 210. Denne historien er laget av Brian Azzarello og Jim Lee. Det er redaktør Michael G. Nielsen hos forlaget som opplyser dette i en postering på dansk Egmonts eget superheltforum. Egmont i Norge er ikke med på samtrykk av disse DC-seriene.

Batman: Dark Detective, som DC Comics ga ut i sommer, kjennetegnes ved at miniserien samler serieskaperne som laget en av de beste Batman-historiene noen sinne, Strange Apparitions. Historien, som opprinnelig ble trykt i Detective Comics nr. 469-476, ble gitt ut i Norge i heftet Lynvingen i 1980 og inneholder mange elementer som ble brukt i Batman-filmen fra 1989. Englehart har for øvrig egen nettside med massevis av anekdoter fra et rikt liv innen blant annet tegneseriebransjen. Der er det mye interessant å lese - og kanskje spesielt om det som foregår i bransjens kulisser.

Dansk Egmont vil gi ut hefter med superhelttegneserier hver fjortende dag i 2006. En pocket med Batman-historier fra det amerikanske heftet Batman Strikes er for øvrig i salg både i Danmark, Sverige og Finland akkurat nå. Norsk Egmont valgte å ikke være med på samproduksjonen.