3.12.05

Marvel gjenoppliver Moon Knight

Amerikanske tegneserielesere vil få oppleve at Moon Knight er tilbake i bladhyllene neste år. Marvel lar romanforfatteren Charlie Huston og den tidligere Avengers- og Ultimate X-Men-tegneren David Finch ha ansvaret for relanseringen av figuren, som tidligere har hatt tre hefter i USA. I et intervju med Newsarama forteller Marvel-sjef Joe Quesada at denne Moon Knight skal være en slik tegneseriefigur som mange skulle ønske at Batman burde vært.
-Denne Moon Knight ville aldri satt Joker i fengsel, slik at Joker senere kunne gå løs som massemorder for siden å bli fengslet igjen. Hvis denne Moon Knight ble konfrontert med et slikt problem, ville han kvittet seg med skurken, sier Quesada i intervjuet. I forbindelse med intervjuet kan nettstedet også vise frem noen tegninger fra den nye serien.

Moon Knight er en kjent superhelt i Norge. Fra 1981 til 1983 ga Hjemmet ut den opprinnelige serien til Doug Moench (tekst) og Bill Sienkiewicz (tegninger) som månedshefter under tittelen Månebaronen. Karakteren har også vært bifigur i en rekke ulike norske Marvel-utgivelser. Et avsnitt med Moon Knight av Chuck Dixon (manus) og Sal Velluto (tegninger) kom i tillegg på trykk fra Bladkompaniet i Punisher på nittitallet.

Det finnes enkelte nettsteder med mer informasjon om de norske hefteutgivelsene med Månebaronen. Tegneserie.info har for eksempel en oversikt over heftene med titler på historiene, mens bytteboden.no kan presentere en rekke av de norske omslagene fra Hjemmet.