24.11.05

DC-universet endres

Superhelter i Norge tar med dette en kjapp avstikker til USA for å se hva som foregår med forlaget DCs tegneserier. Akkurat nå er forlaget i gang med omveltninger i superheltuniverset sitt. Det hele startet med miniserien Identity Crisis, og nå er oppfølgeren Infinite Crisis i full gang. Tanken er, i likhet med den tyve år gamle Crisis on Infinite Earths, å skape et mer spennende og ekstra interessant DC-univers.

Når Infinite Crisis er over, skal alle DCs tegneseriehefter hoppe et år frem i kontinuitet. En kommende, ukentlig miniserie ved navn 52 skal gjennom et helt år skildre hva som har skjedd i DC-universet i løpet av dette året. Mens hendelsene i miniserien blir fortalt har det skjedd mye med de ulike superheltene, og enkelte seriehefter skal legges ned. I tillegg starter forlaget opp noen nye blader.

I denne månedens papirutgave av tegneserietidsskriftet Wizard avsløres noe av det som er på gang av begivenheter. Men DC vet å skaffe interesse for det de driver med. I stedet for å si det rett ut, kommer man med en rekke alternativer til hendelser. Superhelter i Norge siterer noe av det som er på gang, i følge tidsskriftet:
En av disse tegneseriefigurene...
...vil føde i 2006: Wonder Woman, Power Girl, Catwoman eller Oracle
...vil miste kreftene sine: Superman, Wonder Woman, Supergirl eller Green Lantern (Hal Jordan)
...vil bli kriminell: Hal Jordan, Superman, Flash eller Captain Marvel
...vil ødelegge et helt land og drepe millioner av mennesker: Braniac, Sinestro, Black Adam eller Vandal Savage